Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4474 reviews
5 oefeningen om enkelblessures te voorkomen

5 oefeningen om enkelblessures te voorkomen

Een enkelblessure of enkelklachten komen vaak voor, ongeacht uw leeftijd of welke sport u beoefend. Een pijnlijke enkel kan ontstaan als gevolg van een ongeluk of door overbelasting. U wil natuurlijk niets liever dan dit voorkomen of verhelpen. Hieronder volgen een aantal oefeningen die de stabiliteit van uw enkel zullen verbeteren. Als u deze oefeningen elke dag uitoefent zult u razendsnel verbetering ervaren!

 

Oefening 1

De eerste oefening is heel simpel. Ga staan op 1 been. Door dit regelmatig te doen, traint u de stabiliteit van uw enkel. Houd u knie licht gebogen voor een nog beter resultaat. Wissel steeds af met uw benen.

 

Oefening 2

De tweede oefening is een uitbreiding van oefening 1. Ga op 1 been staan en voer hierbij zogeheten dubbeltaken uit. Denk hierbij aan het gooien van een bal tegen de muur, of simpelweg het bewegen van het andere been. De oefening wordt op deze manier verzwaard en zo wordt de stabiliteit nog meer verbeterd.

 

Oefening 3

Voor sterke en stabiele enkels is het ook van belang dat u uw kuitspieren traint. Zij spelen een belangrijke rol bij het stabiliseren van de enkel. U kunt uw kuitspieren eenvoudig trainen met een trapoefening. Ga op de onderste traptrede van een trap staan. Houd de trapleuning vast, laat uw hakken zakken en zet vervolgens weer af op uw voorvoet, waarbij u de hak omhoog drukt. Dit is een hele goede oefening om de kuitspieren te trainen. Doe dit 15 keer en neem vervolgens 1 minuut rust. Herhaal dit vervolgens nog twee maal. Wissel daarna met uw andere been.

 

zwakke enkels

 

Oefening 4

U kunt op een hele simpele manier uw kuiten (en dus de stabiliteit van uw enkels) trainen door op uw tenen te lopen. Door dit af en toe te doen traint u de kuitspieren. En op die manier worden de enkels ook weer sterker en stabieler. Simpel toch?

 

Oefening 5

Als laatste kunt u een squat maken op 1 been. Een squat is niets meer dan een kniebuiging. Door de squat uit te voeren op één been wordt de enkel steviger gemaakt omdat hij de knie en het been stabiel moet houden. Doe een set van 10 squats, neem dan 1 minuut pauze, en herhaal dit nog twee keer. Ga vervolgens verder met het andere been.

 

Deze oefeningen zijn een mooie manier om de stabiliteit van uw enkels te vergroten. Mocht u na het doen van deze oefeningen toch nog klachten ervaren? Dan hebben wij een ruim assortiment met enkelbraces voor u.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen