Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4776 reviews

 

Over ons

Podobrace is een verzameling van Therapeuten die nog steeds geloven in het helpen van mensen, waarbij de klant altijd voorop staat. Podobrace is namelijk ontstaan uit het feit dat we voor onze eigen patiënten nooit een site konden vinden waar we gemakkelijk producten konden bestellen, om zo onze patiënten optimaal te kunnen helpen met producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

En zo ontstond Podobrace, een website en webshop waar mensen gratis advies kunnen krijgen van een fysio-, Manueel, Podoposturale therapeut, Ergotherapeut of Sportpodoloog om zo het beste product te verkrijgen voor hun klachten.

 

Onze specialisten helpen u dan ook maar al te graag om u een objectief advies te geven op maat, zodat u door middel van het juiste product of behandeling het snelste van uw klachten af bent. 

 

En vanwege deze combinatie van deskundigheid, snelheid van leveren en advies op maat is Podobrace ondertussen uitgegroeid tot (online) marktleider voor Medische Hulpmiddelen in Nederland, België en Duitsland. Met een magazijn van 10.000 m², 35 jaar ervaring en jaarlijks ongeveer een miljoen bestellingen in 15 landen door heel Europa, staat Podobrace al jaren bekend om hun optimale service, betrouwbaarheid, maar vooral gevoel voor de klant.

 

De klant staat bij Podobrace altijd voorop!

Al deze eigenschappen worden gelukkig ook enorm gewaardeerd door onze klanten, met als gevolg een 9,5 bij de Feedback Company, het winnen van de Rabobank Startersprijs, onderneming van het jaar 2018 bij zowel de IBEV als de VOWA en winnaar van de Beslist Webshop Awards voor beste service. En juist die service, en het helpen van mensen is waar het ons om gaat, want dat is waar Podobrace uit is geboren en altijd voor zal blijven staan. Het helpen van de klant blijft voor ons dan ook het allerbelangrijkste! 

 

podobrace winnaar in 2014 startersprijs rabobankpodobrace winnaar in 2015 van de webshop awards

 

Producten uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten! Altijd beste prijs-kwaliteitverhouding! 

Alle producten worden in onze praktijken getest door onze patiënten en therapeuten om zo alleen de beste producten te kunnen aanbieden. De producten worden gekozen uit een groot scala van aanbieders en alleen de producten die het beste uit de test komen worden aangeboden. Bij Podobrace staat de klant, de patiënt en de klacht namelijk altijd voorop en daardoor worden er ook altijd extreem hoge kortingen gegeven om zo onze klanten altijd de scherpste prijs te kunnen aanbieden.

 

Wist u dat? 

Wist u dat Podobrace ook al jaren een deel van zijn omzet besteedt aan goede doelen, liefdadigheidsprojecten en het steunen van lokale en nationale sportverenigingen en evenementen? Want bij Podobrace geloven we nog steeds in helpen, of het nu goede doelen zijn, patiënten of onze klanten, bij Podobrace bieden we u “Altijd de juiste steun”. 

 

 

Geschiedenis 

Die 35 jaar ervaring werd jarenlang opgedaan in de twee praktijken in Volendam. Waar Rob Duin (één van de grondleggers van Podobrace) en collega-therapeuten hier al meer dan 30 jaar mensen behandelen met de meest uitlopende lichamelijke klachten.

Rob Duin studeerde af aan de academie voor fysiotherapie "Leffelaar" in 1978. Als topsporter bij handbalvereniging HV Volendam, met toen als hoogtepunt veldkampioen van Nederland in 1979, nam hij direct de verzorging van de selectie op zich en participeert daar tot op vandaag nog in als hoofd Medisch Team van ondertussen meermalig landskampioen HV Volendam.

 

Nog tijdens zijn zeer drukke werkzaamheden, toendertijd in zijn eerste praktijk in Volendam, studeerde hij in 1981 af aan de sportfysiotherapie opleiding (NOC*NSF Structuur). Vervolgens studeerde hij in 1984 af als manueel therapeut (met. van de Bijl).

Hij bemerkte hierbij door de jaren heen dat er nog steeds een grote hiaat was in het succesvol kunnen behandelen van de meer langdurige en steeds terugkerende (sport)blessures. Daarom verdiepte hij zich in de podoposturale therapie (afgestudeerd in 1985/1987) en sportpodologie (afgestudeerd 1997). Hierdoor kreeg hij meer mogelijkheden, d.m.v. podoposturale zolen en individuele sportzolen, om via de verandering van de lichaamshouding, soms minimaal, des te meer blijvende en langdurige problematieken toch regelmatig tot een goed einde te brengen.

 

Gaandeweg al deze studies kwam hij tot het besef dat goede preventiemaatregelen heel vaak de basis zijn voor het niet krijgen van (sport)blessures. Dit was dan ook de reden dat hij samen met zijn zoon Bill Duin uiteindelijk besloten heeft om deze website met shop op te richten.

En onder Bill is Podobrace.nl door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste webshops voor (sport)braces en (sport)zolen in Nederland en België! Want door die jarenlange ervaring hebben zij een selectie hebben kunnen maken van de beste, veiligste en meest effectieve braces, (sport)zolen, sportcompressiekousen op de markt. Alle producten zijn dan ook handmatig gekozen en getest uit duizenden producten en aanbieders zodat de klant altijd het beste product krijgt. Gaandeweg hebben zij zich daarna verder opgesplitst in preventiemateriaal, variërend van de beste orthopedische kussens, teencorrectoren tot de meest betrouwbare producten voor sportbescherming, waarbij zij ook al jaren tientallen topsporters begeleiden en adviseren in hun praktijken. Waarbij er door de aanwezigheid van Podoposturale therapeuten ook mogelijkheden zijn voor het vervaardigen van individueel aangepaste zolen, sportzolen of podoposturale zolen. 

 

Na bijna 35 jaar worden de basisprincipes van Podobrace in ieder geval nog steeds elke dag nageleefd. Waarbij zij nog steeds bij elke klant of patiënt streven naar optimale service, betrouwbaarheid en vooral het bieden van kwaliteit. Alle producten die zij aanbieden zijn dan ook door hun therapeuten en specialisten met de uiterste zorg geselecteerd uit een enorm scala van aanbiedingen, en zijn door de jaren heen uitvoerig door (top)sporters en in onze praktijken voor Fysio/Manuele/Podoposturale therapie en Sportpodologie getest. En mede door deze expertise, kennis (vanuit verschillende medische invalshoeken) en jarenlange ervaring kunnen zij de optimale kwaliteit en werking van al hun producten bevestigen.

 

Overnames

In 2019 nam Podobrace Group de Dutcc Trading Group over. Via deze overname gaat de Podobrace Group zich nog meer richten op de zakelijke markt, eigenaar Bill Duin ‘Met DUTCC krijgen we wij toegang tot veel exclusieve merken, producten en netwerken voor het B2B-segment. Dankzij hun kennis en expertise kunnen we hierin snelle stappen zetten en ook verdere groei in Europa en het Midden-Oosten realiseren. HuisHobby zal worden geïntegreerd in onze B2C-activiteiten en op MrMarketplace.com.’ 

 

Ook werd later dat jaar Sportbracestore.nl en Monozorg..nl overgenomen om zo nog meer organisch bezoekersverkeer naar de website te halen. Laatstgenoemde webshop is opgetuigd door twee ex-topsporters, die zich na hun sportcarrière hebben gespecialiseerd in de sportmedische wereld. De broers kwamen vanuit het sportnetwerk in contact met Podobrace, waarna het balletje is gaan rollen. ‘Podobrace had interesse in onze webshop Sportbracestore.nl – voor hen een goede aanvulling en wij konden ons hierdoor in andere producten gaan specialiseren’, doelt het duo op sportgels en andere verbruikersmaterialen.

 

Ons magazijn

Wegens groot succes heeft de Podobrace Group in 2019 moeten uitbreiden naar een groter magazijn. Op dit moment heeft de Podobrace Group een magazijn in Denekamp van 3000m2  en een distributiemagazijn in Volendam aan de dijk met een grootte van maar liefst 10.000 m². Vanuit dit magazijn worden alle bestellingen, die vanuit heel Europa worden geplaatst, verzonden naar de klant om zo optimale zorg op afstand te kunnen bieden. In welk land dan ook. Daarnaast functioneert dit magazijn als distributieschijf voor andere webshops die onder de Podobrace Group vallen. Dit zijn o.a. MrMarketplace.com, Keepershandschoenen.nl en Huishobby.nl na de overname van de DUTCC Trading Group in 2019.

 

Dus bent u op zoek naar de allerbeste producten, geselecteerd door specialisten? En houdt u van gemakkelijk en veilig bestellen met een supersnelle levering, waarbij al 35 jaar optimale kwaliteit en service als uitgangspunt wordt gebruikt? 

 

En als u op zoek bent naar een onafhankelijk deskundig consult door één van onze specialisten? Aarzel dan vooral niet om ons te mailen of te bellen; +3185 2010818, zodat we u snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Ons team staat dagelijks voor u klaar, want bij Podobrace krijgt u; "altijd de juiste steun"

 

Overtuig uzelf en ervaar het verschil bij Podobrace.nl.

 

podobrace magazijn in volendam

binnenkant van het magazijn van Podobrace in volendam

 

Menu Home Zoeken Winkelwagen