Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
5020 reviews

Fysio-, Manuele therapie, Podoposturale therapie & Sportpodologie 

 

fysiotherapie praktijk volendamfysiotherapie praktijk volendamMet twee praktijken in Volendam behandelen Rob Duin en collega fysiotherapeuten al meer dan 35 jaar mensen met diverse lichamelijke klachten. Rob Duin werd (sport) fysiotherapeut in 1978 en manueel therapeut in 1984, in 1987 behaalde hij het diploma voor Podoposturaal Therapeut, en het diploma voor sportpodologie werd behaald in 1997.  Naast de Fysiotherapie en Manuele therapie werd de Podoposturale Therapie toegevoegd als nieuw specialisme aan de eigen fysiotherapie praktijken.

Rob Duin is inmiddels al ruim 35 jaar als sportfysiotherapeut (NSF) en de laatste jaren als hoofd van het Medisch team betrokken bij Handbalvereniging en meervoudig landskampioen HV Volendam. Bovendien is de Podoposturale praktijk en fysiotherapie praktijk in Volendam aangesloten bij de overkoepelende beroepsvereniging het Omni Podo Genootschap.

 

Producten uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten! Altijd beste prijs / kwaliteits verhouding! 

 

Alle producten worden altijd in onze praktijken getest door onze patiënten en therepauten om zo alleen de beste producten te kunnen aanbieden. De producten worden gekozen uit een groot scala van aanbieders en alleen de producten die het beste uit de test kwamen worden aangeboden. Bij Podobrace staat de klant, de patiënt en de klacht dan ook altijd voorop en daardoor worden er ook atlijd extreem hoge kortingen gegeven om zo onze klanten altijd de scherpste prijs te kunnen aanbieden.


Wat is Podoposturale therapie?

 

De Podoposturale therapie berust op het verschijnsel dat elke afwijkende voetstand een standsafwijking hoger in het lichaam met zich meebrengt. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten waaronder chronische knie-, heup-, rug- en nekpijnen, zonder dat MRI / Echo / X-ray iets zullen ontdekken.

Groot voordeel is dat de Podoposturale praktijk met kennis vanuit verschillende medische disciplines iedere nek-, schouder-, rug-, heup-, knie- en voetklacht vanuit het functioneren van het gehele bewegingsapparaat kan benaderen. Door een Podoposturaal onderzoek uit te voeren wordt beoordeeld of op maat gemaakte zolen de stands- en houdingsproblematiek zullen oplossen.

 

Het Podoposturaal onderzoek bestaat altijd uit 3 elementen:

  • Een gesprek over de klachten
  • Een lichamelijk onderzoek waarbij onderlinge verhoudingen nauwkeurig worden beoordeeld
  • Een aantal metingen: beenlengte, stand van het bekken en krommingen van de wervelkolom


Op basis van de uitkomsten zal de Podoposturaal therapeut vaststellen welke drukveranderingen door middel van zolen kan worden bewerkstelligd, eventueel in combinatie met oefeningen. Voor meer info, vragen en afspraken kunt u bellen naar onze praktijk op: 085 2010818 of email ons.

Menu Home Zoeken Winkelwagen