Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
5 tips voor het aantrekken van steunkousen

5 tips voor het aantrekken van steunkousen

Steunkousen aantrekken wordt door veel mensen gezien als een vervelende en lastige klus. Vaak gaat het aandoen moeizaam en is er hulp bij nodig van bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige of iemand anders uit uw omgeving. Het is begrijpelijk dat u liever geen hulp vraagt van mensen in uw omgeving om steunkousen aan te trekken. Wij geven u hierom 5 tips die het aantrekken makkelijker maken!

 

Tip 1

Zorg er voor dat uw benen goed droog zijn. Het is natuurlijk heerlijk om na een warme douche uw steunkousen aan te trekken, maar door de vochtige huid zal dit het aantrekken enorm bemoeilijken. Het is daarom verstandig om de kousen aan te trekken wanneer uw benen goed droog zijn. Smeer ook geen bodylotion op uw benen om deze te verzachten. De lotion zal de stof van de steunkousen aantasten.

 

Tip 2

De steunkous gaat het makkelijkst aan als uw benen het minst gezwollen zijn. Daarom is het raadzaam om de steunkous in de ochtend aan te trekken, wanneer u nog in bed ligt. ’s Morgens zijn uw benen het minst opgezwollen. Als u staand uw kousen aantrekt dan bestaat het risico dat u valt. Probeer ze daarom bij voorkeur liggend aan te trekken, of, indien u dit prettiger vindt, zittend op een stoel. Let wel op dat u het lopen zonder steunkousen zoveel mogelijk vermijdt; dit zal er voor zorgen dat er direct weer vocht ophoopt. En dit bemoeilijkt vervolgens het aantrekken van de kous weer.

 

Tip 3

Ga voorzichtig om met uw steunkousen. Het kan ontzettend frustrerend zijn wanneer u de kousen niet gelijk goed aankrijgt. U bent dan waarschijnlijk geneigd om hard aan de kous te gaan trekken in de hoop dat deze zich dan snel om uw voet sluit. Probeer dit echter te vermijden. Door aan de steunkous te trekken verliest deze zijn elasticiteit en u zult hierdoor eerder nieuwe kousen moeten aanschaffen.

 

Tip 4

Gebruik een hulpmiddel. Hulp vragen is voor veel mensen lastig. U wilt niet afhankelijk zijn van een wijkverpleegkundige of een familielid om u te helpen met het aantrekken van de steunkousen. Daarom hebben wij bij Podobrace een handig hulpmiddel verkrijgbaar waarmee u zeer gemakkelijk de kousen aan- en uittrekt.  Met de Symply On – Aantrekhulp (Simply On - Aantrekhulp voor steunkousen) is het aantrekken van uw steunkousen nog nooit zo makkelijk geweest!

 

Tip 5

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste; zorg voor de goede maat. En niet alleen de juiste maat is belangrijk; ook de drukklasse is van essentieel belang. Te strakke steunkousen zorgen voor drukplekken en wonden en te ruime kousen zullen hun werk niet goed doen. Op onze website vindt u verschillende steunkousen waarbij wij altijd de drukklasse vermelden. Ook vermelden wij bij elk product hoe u uw voeten en kuiten het beste kunt opmeten en daar de juiste maat kousen aan kunt verbinden. Hierdoor zult u altijd de juiste steunkous bestellen. Mocht u onverhoopt toch een andere maat nodig hebben, of u kiest toch liever voor een ander soort steunkous, dan is ruilen of retourneren bij ons nooit een probleem. Ook kunt u ons altijd bellen voor advies over de aanschaf van uw steunkousen.Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen