Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4486 reviews
alles over de heupbeschermer

Alles over de heupbeschermer

Bij Podobrace hebben wij een ruim aanbod aan heupbeschermers voor u geselecteerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en te gebruiken voor verschillende doeleinden. De ene heupbeschermer is de ander niet! Zo hebben wij heupbeschermers te koop die uitsluitend te gebruiken zijn tijdens het sporten. Maar er zijn ook heupbeschermers ontwikkeld die bestemd zijn om ouderen te ondersteunen beschermen. 

 

Wat is een heupbeschermer?

Een heupbeschermer is een broekje met daarin beschermingselementen. Het dragen van dit broekje behoedt u tijdens het sporten voor blessures maar is door ouderen te gebruiken als bescherming van de vaak broze botten.

In de broekjes zijn beschermingspads verwerkt die vervaardigd zijn uit polyethyleenschuim. Dit biedt maximale ondersteuning en zit ook nog eens ontzettend comfortabel. De broekjes zijn zo gemaakt dat ze makkelijk onder kleding te dragen zijn.

 

Welke soorten heupbeschermers zijn er?

Zoals gezegd zijn er heupbeschermers die speciaal ontwikkeld zijn voor sporters en voor ouderen zijn er weer andere soorten beschermers ontworpen.

 

Sporters

Het dragen van een heupbeschermer tijdens het sporten voorkomt niet alleen breuken en blessures. De broekjes dragen licht. Door de speciale structuur verwarmen de spieren maar absorberen tegelijkertijd vocht waardoor uw huid altijd droog aanvoelt. Er zijn dus meerdere voordelen te noemen voor het dragen van een heupbeschermer tijdens het sporten.

 

Voor ouderen

Voor ouderen is het zeer aan te raden om een beschermingsbroek te dragen. De broek is eenvoudig aan te trekken onder uw kleding en zorgt voor optimale bescherming van de heupen. De botten van ouderen worden steeds brosser wanneer ze op leeftijd zijn en zullen hierdoor makkelijker breken tijdens een val. Een heupbeschermer biedt hierin ondersteuning.

 

Waarom een sport heupbeschermer kopen?

Bij het beoefenen van bepaalde sporten is de kans dat u valt of zich stoot groter dan bijvoorbeeld andere sporten. Het is daarom raadzaam om een broekje met heupbescherming te dragen. Deze broekjes bieden vaak meer dan alleen bescherming. Ze reguleren de vochtafvoer waardoor uw huid droog blijft. Ook wordt warmte sneller afgevoerd. Dit zorgt voor een koel en ventilerend gevoel. Anderzijds blijven spieren ook langer warm in koude omstandigheden.

 

Zoals u ziet is het dragen van een heupbeschermer eigenlijk gewoon een must! Niet alleen voor de fanatieke sporters maar ook voor de ouderen onder ons. Het dragen van deze broekjes biedt optimale bescherming en uitermate veel draagcomfort.

Voor een compleet overzicht van al onze heupbeschermers kijkt u hier.

 

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen over de broekjes? Of wilt u meer informatie over de maten of over welke bescherming het beste bij u past? Neem dan snel contact met ons op via telefoon, e-mail of live-chat. Onze klantenservice bestaat uit een team van specialisten die u graag verder op weg helpen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen