Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4324 reviews
alles over de rollator

Alles over de rollator

Een rollator is een hulpmiddel bij het lopen, dit hulpmiddel helpt u om onafhankelijk te blijven wanneer u mobiliteitsproblemen heeft. Het word meestal gebruikt door mensen met een verhoogt valrisico, of door mensen die merken dat hun evenwicht verslechtert en hulp nodig hebben bij het lopen.

 

Wordt een rollator vergoed door uw verzekeraar?

Vroeger werden rollators vergoed door de zorgverzekering, maar sinds een paar jaar is dat niet meer het geval. Een rollator kopen kan duur zijn van een instapmodel van zestig euro tot een zeer uitgebreide versie van duizend euro. Aangezien dit hulpmiddel niet meer vergoed wordt door de zorgverzekering, raden wij u aan een hulpmiddel te kiezen die goed is voor u en uw portemonnee.

 

Gaat u uw rollator binnenshuis of buitenshuis gebruiken?

In de meeste gevallen gebruiken mensen dit hulpmiddel binnenshuis. Wanneer u een specifieke rollator aanschaft voor binnen- of buitengebruik, moet u op bepaalde zaken letten, zoals:

  • De breedte van de smalste gangen in uw huis en de breedte van de rollator
  • Zorg ervoor dat er niets uitsteekt
  • De grootte van de wielen zodat hij over hobbelige wegen kan rijden (voor buitengebruik)
  • Of er een stoeltje op zit zodat u erop kunt zitten na langere wandelingen
  • Of het opgevouwen kan worden zodat u hem mee kunt nemen in de auto

Zitten of niet zitten?

Op sommige rollators kunt u zitten. Tussen de armleuningen zit een zitje waarop u kunt gaan zitten om uit te rusten tussen lange wandelingen door. Andere modellen hebben een mandje om spullen te vervoeren.

 

Spullen vervoeren

Wanneer u Dit hulpmiddel gebruikt om naar de supermarkt of de bakker te gaan dan heeft u een rollator nodig die spullen kan vervoeren. Meestal is dit een rollator die geen zitje heeft om op te zitten, maar wel een mandje om dingen zoals uw boodschappen in te vervoeren.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen