Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4329 reviews
Alles over steunkousen

Alles over steunkousen

Steunkousen worden door veel mensen gedragen en voor uiteenlopende klachten en redenen. Het dragen van steunkousen kan voor sommige mensen wat vragen oproepen. Wij behandelen hier de meest voorkomende vragen en geven u hier uitgebreid antwoord op! Lees hieronder snel verder:

 

Hoelang gaat een steunkous mee?

Hoe lang je met je steunkousen doet, is uiteraard afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Maar gemiddeld genomen kunt u ervan uitgaan dat u uw steunkousen ongeveer een jaar kunt gebruiken. Wanneer ze veelvuldig gedragen worden dan wordt de druk van de kousen minder en rekken ze uit. Wanneer dit gebeurt dan bieden ze niet meer de gewenste ondersteuning en is het tijd om ze te vervangen.

 

alles over steunkousen

 

Wanneer mag je geen steunkousen dragen?

Er zijn een aantal indicaties waarbij het afgeraden wordt om steunkousen te dragen. Dit is bijvoorbeeld net na een zwangerschap, net na trombose of net na een operatie. Tenzij uw specialist natuurlijk aanraadt om kousen juist wel te dragen. Ook ’s nachts steunkousen dragen wordt sterk afgeraden. Dit komt doordat de druk in de slagaderen een stuk lager is dan wanneer u staat of zit. De steunkous geeft u een uitwendige druk die op dat moment hoger wordt ten opzichte van de inwendige druk in de slagaderen. Dit kan de bloeddoorstroming belemmeren. Ons advies is dan ook om de steunkousen ’s nachts uit te doen.

 

Hoe lang mag je steunkousen dragen per dag?

Het is raadzaam om de aangemeten steunkousen de hele dag te dragen. Zoals gezegd mogen ze ’s nachts niet gedragen worden. Probeer de steunkousen echt zo lang mogelijk te dragen; dus gelijk wanneer u opstaat tot het moment dat u weer naar bed gaat. Dan is de werking van de steunkousen echt optimaal.

 

Hoe trek je ze aan?

Het aantrekken van steunkousen is niet moeilijk, maar vergt wel wat oefening en behendigheid. Wij leggen het hier stap voor stap aan u uit. Zorg er voor dat uw been goed droog is. Draai de kous binnenstebuiten tot aan de hiel. Trek de opening van de kous met beide handen uit elkaar en trek het voetgedeelte over uw eigen voet. Schuif het beengedeelte voorzichtig omhoog en verdeel de kous gelijkmatig over uw been. Het is belangrijk dat er geen plooien of rimpels om uw been zitten.

 

steunkousen aantrekken

 

Hoe vaak mogen ze gewassen worden?

Mensen denken vaak onterecht dat steunkousen niet gewassen mogen worden. Dit is zeker niet het geval! Aangeraden wordt om de steunkousen om de dag te wassen. Zo voorkom je dat ze vuil worden. Het is wel belangrijk dat u ze op de juiste manier wast. Zo gaan ze lang mogelijk mee.

 

Steunkousen wassen met handen

Wil je je steunkousen met de hand wassen? Doe dit dan met een vloeibaar wasmiddel. Let er op dat u de kousen weer goed uitspoelt! Ook kunnen ze veilig in de wasmachine gedaan worden. De kousen kunnen gewassen worden op 30 of 40 graden. Let op; gebruik geen wasverzachter! Dit tast de stof aan. Steunkousen kunnen niet in de droger. Ook mogen ze niet in direct zonlicht of over de verwarming gelegd worden. De beste manier om steunkousen te drogen is om ze in te wikkelen in een handdoek en daarna te laten drogen aan de lucht.


Steunkousen kopen?

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen over steunkousen of het gebruik er van? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij hebben een team van medische specialisten die u graag te woord staan en al uw vragen voor uw beantwoorden. Ze zijn bereikbaar via e-mail, telefoon of live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen