Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
de werking van een polsbrace

De werking van een polsbrace

Een polsbrace is een medisch hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt om ondersteuning te bieden aan de pols en het polsgewricht. Het kan verschillende functies hebben, zoals het stabiliseren van het gewricht na een blessure, het verminderen van pijn, het voorkomen van verdere schade, of het ondersteunen van herstel na een operatie. In deze informatieve blog zullen we dieper ingaan op hoe een polsbrace werkt, geven we een overzicht van de verschillende soorten polsbraces, wanneer ze worden gebruikt en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

 

Hoe werkt een polsbrace?

Een polsbrace werkt op verschillende manieren om de pols te ondersteunen en te beschermen:

  1. Stabilisatie: een van de belangrijkste functies van een polsbrace is het bieden van stabiliteit aan het polsgewricht. Dit is vooral nuttig na een blessure zoals een verstuiking, waarbij de ligamenten van het polsgewricht beschadigd kunnen zijn. De brace helpt de pols in een neutrale positie te houden, waardoor de kans op verdere blessures wordt verminderd.
  2. Compressie: polsbraces kunnen een zekere mate van compressie bieden. Deze compressie kan helpen bij het verminderen van zwelling door vochtophoping te verminderen. Het verbetert ook de bloedcirculatie in het gebied, wat kan bijdragen aan sneller herstel.
  3. Ondersteuning: afhankelijk van het type polsbrace kan deze ook specifieke delen van de pols ondersteunen, zoals de duim of de handpalm. Dit kan nuttig zijn bij specifieke blessures zoals duimverstuikingen of carpaaltunnelsyndroom.
  4. Pijnvermindering: de compressie en stabilisatie die een polsbrace biedt, kunnen helpen om pijn te verminderen. Dit kan essentieel zijn bij aandoeningen zoals tendinitis, waarbij herhaalde bewegingen de pols overbelasten.

Verschillende soorten polsbraces

Er zijn verschillende soorten polsbraces, elk ontworpen om specifieke behoeften te vervullen. Enkele veelvoorkomende types zijn:

  1. Neopreen braces: deze braces zijn gemaakt van neopreen, een elastisch materiaal dat compressie biedt en warmte vasthoudt. Ze worden vaak gebruikt voor algemene ondersteuning en om pijn te verminderen.
  2. Spalkbraces: deze braces hebben vaak een harde of semi-harde spalk aan de onderkant om het polsgewricht in een stabiele positie te houden. Ze worden vaak voorgeschreven na blessures zoals polsfracturen of verstuikingen.
  3. Duimspalken: deze braces zijn ontworpen om specifiek de duim te ondersteunen, en ze worden vaak gebruikt bij duimblessures zoals een skiduim.

Wanneer worden polsbraces gebruikt?

Polsbraces worden gebruikt in verschillende situaties, waaronder:

  • Na blessures: na blessures zoals verstuikingen, breuken, of peesontstekingen om het herstelproces te ondersteunen.
  • Bij chronische aandoeningen: bij aandoeningen zoals artritis of carpaaltunnelsyndroom om de symptomen te verlichten en verdere schade te voorkomen.
  • Bij herhaalde stress: herhaalde polsbewegingen, zoals bij tennis of veelvuldig typen, kunnen de pols overbelasten. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de pols te ondersteunen
  • Tijdens sportactiviteiten: bij sporten zoals volleybal of gewichtheffen om blessures te voorkomen.

Optimaal gebruik van een polsbrace

Om het maximale voordeel uit een polsbrace te halen, volgen hieronder enkele tips:

  1. Volg de aanwijzingen: lees en volg de instructies van de bracefabrikant of de aanbevelingen van je arts nauwkeurig op.
  2. Trek de brace correct aan: zorg ervoor dat de brace goed past en comfortabel zit zonder dat het knelt en het de bloedtoevoer belemmert.
  3. Verlies de oefeningen niet uit het oog: combineer het gebruik van de brace met revalidatieoefeningen om de kracht en flexibiliteit van de pols te behouden of te verbeteren.

Polsbrace kopen?

Wilt u weten welke polsbrace het beste bij uw blessure past? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden dagelijks vele vragen van klanten en kunnen u alles over onze producten en het gebruik ervan vertellen. Ons team bestaat uit enthousiaste medische specialisten die u graag te woord staan. Ze zijn te bereiken via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen