Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4681 reviews
duimbraces voor kinderen

Duimbraces voor kinderen

Kinderen zitten vol met energie en zijn bijna altijd aan het sporten, klimmen, klauteren en spelen. En soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Het dragen van een duimbrace voor kinderen kan dan helpen. Een duimbrace biedt ondersteuning, bescherming en is bovendien zeer comfortabel om te dragen.

 

Wanneer is een duimbrace nodig voor kinderen?

Een duimbrace kan voor verschillende aandoeningen en blessures bij een kind gebruikt worden. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op:

  • Post-operatieve ondersteuning: wanneer uw kind een operatie aan de duim heeft ondergaan dan kan het dragen van een duimbrace de juiste ondersteuning bieden om het genezingsproces te bevorderen en overbelasting van de duim te voorkomen.
  • Nabehandeling bij gebroken pols, gebroken duim of gebroken hand: na een operatie is het van groot belang dat de duim, hand of pols de juiste ondersteuning, maar ook bescherming krijgt. Dit is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject. Het dragen van brace ondersteunt u tijdens dit traject.
  • Preventief te dragen bij het sporten: wanneer uw kind gevoelig is voor blessures dan is het dragen van een duimbrace zeer aan te raden. De brace is namelijk zeer comfortabel en biedt de juiste ondersteuning en bescherming.
  • Verstuiking van de pols en/of duim: kinderen klimmen, klauteren en spelen heel veel. En daar hoort vallen (helaas) ook bij. Wanneer de duim verrekt of verstuikt raakt dan kan een duimbrace de juiste ondersteuning bieden.
  • Peesklachten en peesontsteking: vooral bij kinderen die veel gamen kunnen klachten en zelfs ontsteking aan de pees ontstaan. Het is belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk pauze neemt tijdens het gamen en de pees op die manier rust geeft. Ook het dragen van een brace wordt aangeraden om de nodige ondersteuning te bieden.

Hoe doe je een duimbrace aan bij je kind?

Een kinder duimbrace heeft verstevigingen aan voor- en achterkant zodat de pols geen bewegingen kan maken die het niet hoort te maken. En door middel van een eenvoudig aan te leggen elastische band kan de mate van compressie optimaal worden ingesteld. Bovendien is de kinder duimbrace eenvoudig met één hand rond de onderarm te sluiten, en daarbij zijn ook nog eens rond de kwetsbare gebieden van de pols, comfortzones aangebracht door middel van gepolsterd materiaal, om hierdoor de pols nog meer te ontzien in tijden van blessures of pijn.

 

Tips voor het gebruik van een duimbrace voor kinderen

Hieronder volgen enkele tips voor het gebruik van een duimbrace voor kinderen:

  • Kies een duimbrace die de juiste maat heeft voor uw kind. De brace moet comfortabel zitten en de duim niet te strak of te los omsluiten.
  • Instructies van de arts opvolgen. De arts zult u vertellen hoe lang uw kind de duimbrace moet dragen en wanneer de duimbrace verwijderd moet worden.
  • De duimbrace regelmatig schoonmaken. De brace moet regelmatig schoongemaakt worden met water en zeep
  • De duimbrace niet gebruiken als deze beschadigd is. Als de duimbrace beschadigd is dan moet deze worden vervangen.

Duimbrace voor een kind kopen?

Heeft u vragen over de aanschaf of het gebruik van en duimbrace voor kinderen? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. Ons team bestaat uit medische specialisten die al uw vragen kunnen beantwoorden en u graag te woord staan. Ze zijn te bereiken via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen