Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4486 reviews
tips voor ergonomisch thuiswerken

Tips voor ergonomisch thuiswerken

Ben je benieuwd hoe je ergonomisch kunt thuiswerken? Dat lees je hier! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkplek ergonomisch is ingericht. Als je niet oppast kan thuiswerken leiden tot rugklachten en andere gezondheidsproblemen. Maar met een paar aanpassingen kun je jouw thuiswerkplek zo inrichten dat je productiever en vooral gezonder kunt werken. In deze blog zullen we je een aantal handige tips geven om ergonomisch thuis te werken, zodat je klachten kunt voorkomen en prettiger kunt werken.

 

Neem een ergonomische bureaustoel

Als je vanuit huis werkt, breng je waarschijnlijk veel tijd door achter je bureau. Een van de belangrijkste elementen van een ergonomische werkplek is een goede bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt je lichaam en vermindert de belasting op je rug en nek. Het kan ook helpen om de bloedcirculatie in je benen te verbeteren en je energieniveau te verhogen.

 

 

Koop een ergonomisch bureau

Naast een goede bureaustoel is ook het bureau zelf belangrijk voor een ergonomische werkplek. Een ergonomisch bureau is ontworpen om de belasting op je lichaam te verminderen en ervoor te zorgen dat je comfortabel en productief kunt werken. Let er vooral op dat het bureau verstelbaar, stevig en goed ontworpen is. Een ergonomisch bureau is een geweldige investering om je gezondheid en productiviteit te verbeteren.

 

Plaats je beeldscherm op de juiste hoogte

Een verkeerde hoogte van het beeldscherm kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals nekpijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het beeldscherm op de juiste hoogte te plaatsen, zodat je met de juiste kijkhoek naar het scherm kijkt. Een laptopstandaard kan hierbij helpen om te voorkomen dat je voorovergebogen zit tijdens het werken. Daarnaast zijn er monitoren beschikbaar met vaste monitorarmen die aan je bureau kunnen worden bevestigd. Dit biedt de mogelijkheid om het scherm eenvoudig te verstellen en te draaien, zodat je altijd de perfecte kijkhoogte en kijkrichting hebt.

 

Zorg voor voldoende verlichting

Voldoende verlichting is belangrijk voor een ergonomische werkplek. Te weinig licht kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn. Zorg er daarom voor dat je werkplek goed verlicht is. Het beste is om te werken bij natuurlijk licht, dus in de buurt van een raam. Maar als dat niet mogelijk is, zorg dan voor voldoende kunstlicht. Je kunt ook een bureaulamp gebruiken om je bureau nog extra te verlichten.

 

Neem regelmatig pauzes

Nog een belangrijke tip is om regelmatig pauzes te nemen. Lang zitten en dezelfde houding aanhouden kan leiden tot vermoeidheid, stijfheid en pijn in de spieren en gewrichten. Probeer om de 30 minuten te staan en wat strekoefeningen te doen. Dit voorkomt stijfheid en zorgt voor een betere doorbloeding. Ook kan het helpen om wat ademhalingsoefeningen te doen, zodat je kunt ontspannen.

 

Koop ergonomische polssteun voor je toetsenbord

Een ergonomische polssteun voor je toetsenbord kan helpen om klachten aan de polsen en handen te voorkomen. Tijdens het typen en gebruik van de muis kan er spanning ontstaan in de polsen en handen. Een ergonomische polssteun Dit biedt ondersteuning aan de polsen en zorgt voor een betere werkhouding.

 

Zorg voor voldoende luchtvochtigheid

De juiste luchtvochtigheid in je werkomgeving is niet alleen beter voor je gezondheid, maar dit kan ook bijdragen aan een productievere werkdag. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot klachten zoals droge ogen, gebarsten lippen, een geïrriteerde keel en een droge huid. Om ervoor te zorgen dat je een gezonde luchtvochtigheid op je werkplek hebt, kun je gebruikmaken van een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger voegt vocht toe aan de lucht, waardoor de vochtigheid op peil blijft.

 

Blijf gehydrateerd

Als laatste tip is het belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het thuiswerken. Goede hydratatie zorgt voor betere concentratie, meer energie en vermindert ook het risico op klachten zoals hoofdpijn. Zorg ervoor dat je altijd een glas of fles bij de hand hebt, zodat je regelmatig kunt drinken tijdens het werken.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen