Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4677 reviews
hoe kies je een ergonomische bureaustoel en hoe stel je hem in

Hoe kies je een ergonomische bureaustoel en hoe stel je hem in?

Een goede bureaustoel is onmisbaar op elke werkplek. Er zijn dan ook heel veel soorten en uitvoeringen op de markt. Maar hoe kies je nu de juiste ergonomische bureaustoel? Waar moet je precies op letten, en misschien wel nog belangrijker: hoe stel je hem in? In deze blog vertellen wij je er alles over!

 

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die speciaal ontworpen is naar het menselijke lichaam. De stoel biedt de juiste ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid aan de werknemer. Bij het ontwerp van de bureaustoel is rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Het is namelijk erg belangrijk dat de bureaustoel aangepast kan worden naar elk lichaam.

 

wat is een ergonomische bureaustoel

 

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Wanneer je op kantoor zit dan breng je je dagen waarschijnlijk grotendeels door op je bureaustoel. Hierdoor kunnen veel klachten en blessures ontstaan. Het is heel belangrijk om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel die is afgestemd op jouw lichaam en werkgewoonten. Een ergonomische bureaustoel biedt de juiste ondersteuning voor je rug, nek en armen, waardoor je een goede zithouding kunt behouden gedurende de dag. Dit vermindert de druk op je wervelkolom en voorkomt spanning en pijn in deze gebieden.

 

Hoe stel ik een ergonomische bureaustoel in?

Wanneer je kiest voor een ergonomische bureaustoel dan is het natuurlijk ook van groot belang dat deze op de juiste manier ingesteld wordt. Een verkeerd ingestelde bureaustoel heeft namelijk geen effect en veroorzaakt juist lichamelijk klachten. Een bureaustoel heeft verschillende instelopties. Dat zijn:

 

Hoogte van de rugleuning

Zowel de hoek als de hoogte van de rugleuning kunnen ingesteld worden. Voor het instellen van de hoek is het belangrijk dat er een hoek is van minimaal 90 graden tussen de zitting en de rug. Wanneer je de hoek nog iets groter maakt, tot 110 graden dan zit je in een actieve houding.

 

De armleggers

Het gebruik van de armleggers wordt nog wel eens onderschat. Wanneer je geen gebruik maakt van de armlegger dan leg je je armen dus op het bureau. Dit zorgt ervoor dat je te ver naar voren leunt en last krijgt van je rug en nek. Er is een hele simpele manier om de armlegger op de juiste hoogte af te stellen. Raak met je wijsvinger je sleutelbeen aan en houd vervolgens je arm ontspannen langs je lichaam. Ter hoogte van het puntje van je elleboog kun je de armlegger instellen.

 

instellen ergonomische bureaustoel

 

De zithoogte

Het instellen van de juiste zithoogte gaat als volgt: plaats beide voeten goed op de grond. Het is belangrijk dat je bovenbeen een klein beetje afloopt zodat je heup hoger is dan je knie. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van je benen. Wanneer de doorbloeding stagneert, kun je een doof of tintelend gevoel in je voeten ervaren.

 

Zitdiepte

De zitdiepte van een bureaustoel is heel eenvoudig vast te stellen. De ruimte tussen de voorkant van het zitkussen en je knieholte moet minimaal twee vingers en maximaal een vuist zijn. Bij een te grote ruimte heb je het gevoel dat je van de stoel glijdt en is de ruimte te klein dat levert dit irritatie op.

 

Waar moet een ergonomisch bureaustoel aan voldoen?

  • De zitting is vlak, minimaal 40 centimeter breed en 44 centimeter diep
  • De zitting heeft een verstelbare hellingshoek van -7 tot 3 graden en is vast te zetten op een hoek van -3 graden;
  • De voor- en achterzijde van de zitting en de boven- en onderzijde van de rugleuning zijn afgerond;
  • De zitdiepte is verstelbaar van 38 tot 48 centimeter;
  • De voorzijde van de rugleuning is vloeiend, zonder knikken of hoeken met een horizontale straal van 40 centimeter of meer;
  • De zithoogte is verstelbaar van 41 tot 55 centimeter;
  • De armsteun heeft een verstelbare hoogte van 20 tot 30 centimeter en is minimaal 5 centimeter breed en 20 centimeter lang;
  • De breedte van de rugleuning is minimaal 36 centimeter en maximaal 46 centimeter, de lengte minimaal 37 centimeter;
  • De voorzijde van de rugleuning is vloeiend, zonder knikken of hoeken met een horizontale straal van 40 centimeter of meer;
  • Het onderstel heeft 5 zwenkwielen en is draaibaar;
  • De afstand tussen de armsteunen is instelbaar tussen 36 en 51 centimeter;
  • De lendensteun is verstelbaar in hoogte: het middelpunt van de steun is tenminste verstelbaar tussen 17 en 23 centimeter boven de zitting;
  • De afstand van de voorzijde van de armsteun tot de voorzijde van de zitting is minimaal 20 centimeter;
  • De afstand tussen de draaias en de vloer is minimaal 2 centimeter;
  • De stoel is veilig en stabiel en heeft geen scherpe of uitstekende delen.

Ergonomische bureaustoel aanschaffen?

Bij Podobrace hebben wij een zeer ruim assortiment aan verschillende ergonomische bureaustoelen. Wij garanderen dat deze stoelen van de allerbeste kwaliteit zijn. Wanneer u meer informatie wilt over deze ergonomische bureaustoelen neem dan contact op met onze zeer deskundige klantenservice. Ons team bestaat uit experts die u van alle informatie kunnen voorzien. Wij zijn bereikbaar via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen