Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4681 reviews
ergonomische oplossingen voor langdurig staand werken

Ergonomische oplossingen voor langdurig staand werken

Dat langdurig zitten niet gezond is weten de meeste mensen wel. Maar langdurig staand werken is dit evenmin. Wanneer je voor je werk langdurig moet staan dan kunnen er klachten optreden als spataderen, vermoeide benen en lage rugpijn. Ook lopen mensen die langdurig staan dubbel zoveel risico op hart- en vaatziektes dan mensen die zitten werk doen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit te verhelpen. Wij sommen ze hieronder voor u op. Lees snel verder!

 

Zittend werken

Het klinkt misschien een beetje als een open deur, maar de meest voor de hand liggende oplossing voor langdurig staand werken, is om zoveel mogelijk te zitten. Probeer, als het kan, zoveel mogelijk af te wisselen tussen zitten en staan. Wanneer het lukt om tussentijds te zitten dan ontspant dit de rug en benen en zullen er minder klachten optreden. Wanneer het mogelijk is, kies dan voor een ergonomische bureaustoel. Deze is volledig in te stellen naar uw lichaam en is daarnaast ook nog eens ontzettend comfortabel.

 

Zit-sta werkplek

Wanneer je langdurig moet staan voor je werk dan kun je ervoor kiezen om een zit-sta werkplek te creëren. Hierbij zet je een hoge stoel bij je werkplek en kun je afwisselen tussen zitten en staan. De afwisseling zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, vermindering van spiervermoeidheid en afname van rug- en nekpijn.

 

Pauzes

Probeer regelmatig pauze te nemen van je werk. En ga tijdens de pauzes zitten. Hierdoor krijgen je benen en rug de benodigde rust en kunnen ze er daarna weer even tegenaan. Maar   ook beweging is van groot belang. Hierdoor wordt de bloedsomloop weer gestimuleerd en voelt u zich daarna weer energiek. Probeer zitten en bewegen af te wisselen wanneer u kleine pauzes neemt.

 

Ergonomische stamatten

Een stamat wordt ook wel een anti-vermoeidheidsmat genoemd. Dit is een mat met een toplaag van textiel. Door te werken op een stamat voorkom je dat je pijnlijke en onrustige benen krijgt. De ondergrond van de mat is heel zacht en hierdoor vermindert de statische druk aan je benen en voeten.

 

Zachte zolen en inlegzolen

Wanneer je schoenen met een zachte zool draagt, dan zullen je voeten veel minder snel opzetten. Het dragen van inlegzolen vergroot het comfort wanneer je veelvuldig staand werkt. Beiden bieden daarnaast ook nog een fijne ondersteuning waardoor je voeten en benen minder snel vermoeid raken.

 

Stasteun of zadelkruk

Een stasteun wordt gebruikt als afwisseling wanneer je langdurig staand werk verricht. Als je steunt op de stasteun dan worden je benen wat meer ontlast. De stasteun is alleen te gebruiken als ondersteuning, je kunt er niet de hele dag op zitten. De optimale werkhoogte is 10 centimeter lager vergeleken met staand werken. 

 

Steunkousen

Steunkousen kunnen helpen bij vermoeide benen. De kousen voorkomen dat de voeten gaan zwellen. Steunkousen uit de lichte en milde compressieklasse zijn zeer efficiënt om te dragen op het werk. Mensen die geen klachten ervaren kunnen het beste kousen met een hele lichte druk dragen.

 

Voetensteun

Bij langdurig staan dan heb je een grote kans op pijnlijke benen en rug. Je kunt hiervoor een voetensteun gebruiken. Wanneer je af en toe met een voet op de voetensteun gaat staan, en deze voeten steeds afwisselt, dan ervaar je hierdoor minder klachten in de rug en benen.

 

Ergonomische hulpmiddelen bestellen?

Podobrace heeft meerdere ergonomische hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij staand werken. Wilt u meer informatie over deze producten, aarzel dan niet contact op te nemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij helpen u graag met al uw vragen. Ze zijn bereikbaar via e-mail, live-chat en telefoon.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen