Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4585 reviews
hoe verwijder je sporttape

Hoe verwijder je sporttape?

Sporttape, ook wel kinesiotape genoemd, wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Het kan worden gebruikt om gewrichten te ondersteunen, spieren te versterken en pijn te verlichten. Hoe je sporttape verwijdert leggen wij hieronder aan je uit. Lees snel verder.

 

Wat is sporttape?

Sporttape is een elastische tape die is gemaakt van katoen, nylon of polyester. De tape is voorzien van een klevende laag die aan de huid hecht. Sporttape wordt gebruikt om blessures te voorkomen of te behandelen. Het kan worden gebruikt om gewrichten te ondersteunen, spieren te stabiliseren of de bloedcirculatie te verbeteren.

 

sporttape verwijderen

 

Waarvoor gebruik je sporttape?

Sporttape kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het ondersteunen en stabiliseren van gewrichten. Dit kan helpen om blessures te voorkomen en behandelen. Ook het ondersteunen van spieren en het versterken ervan is een van de doeleinden waarvoor men sporttape kan inzetten. Ook de bloedcirculatie wordt hierdoor verbeterd wat weer spierpijn en stijfheid vermindert.

 

Hoe lang blijft sporttape zitten?

De hoeveelheid tijd dat sporttape moet blijven zitten, hangt af van het type tape en de omstandigheden waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen blijft sporttape 2-3 dagen zitten. Waterdichte sporttape kan tot een week blijven zitten.

 

Tips voor het verwijderen van sporttape

Om sporttape veilig en effectief te verwijderen, kun je de volgende tips volgen:

  • Om sporttape te verwijderen, kun je een sporttapeverwijderaar, een pincet of een nagelriemtang gebruiken.
  • Begin bij de uiteinden van de tape en werk je naar het midden toe.
  • Verwijder de tape in de richting van de haargroei. Als de tape op haar zit, verwijder deze dan in de richting van de haargroei.
  • Wees voorzichtig met de huid. Trek de tape niet te hard van de huid af. Dit kan de huid irriteren of beschadigen.

het verwijderen van sporttape

 

Extra tips

Wij geven u graag nog een aantal extra tips zodat u de kinesiotape op een makkelijke manier en zonder pijn kunt verwijderen. Zo kunt u bijvoorbeeld wat babyolie op en rondom de huid aanbrengen. Hierdoor laat de tape wat makkelijker los. Zit de tape op een wond? Week de tape dan los met water en zeep. Wanneer de sporttape vast zit aan het haar dan kunt u proberen om het met een pincet heel voorzichtig los te maken.

 

Meer informatie nodig?

Door deze tips te volgen, kun je sporttape veilig en effectief verwijderen. Dit zal helpen om de huid te beschermen en de tape zo lang mogelijk te laten zitten. Wanneer u meer vragen heeft over het gebruik en verwijderen van tape kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u weer verder op weg te helpen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen