Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4527 reviews
hoe werkt een kniebrace

Hoe werkt een kniebrace?

Een kniebrace wordt gedragen als ondersteuning tijdens het lopen, sporten, skieën , etc. Deze brace zorgt ervoor dat er minder gewicht rust op de knie waardoor u minder snel last krijgt van blessures en langer kunt doorgaan aan uw activiteit. Ook zal uw blessure sneller helen bij het dragen van een deze brace.

 

Hoe lang moet ik een kniebrace dragen?

Hoe lang een kniebrace gedragen moet worden is zeer afhankelijk van het soort klacht en de ernst hiervan. Draagt u een brace vanwege en blessure aan de knie dan is het raadzaam om de brace te dragen totdat de klacht is hersteld. In andere gevallen is het raadzaam om de brace preventief te gebruiken voor een langere periode.

 

Bij welke klachten draag je een kniebrace?

Het dragen van een kniebrace wordt geadviseerd bij verschillende blessures en ongemakken. Een kniebrace dragen wordt vooral geadviseerd bij de volgende klachten:

  • Problemen met de meniscus
  • Slijtage van de knie
  • Runners of jumpers knee (overbelasting)
  • Een beschadiging van de kniebanden
  • Knie instabiliteit
  • Pijn na een knieoperatie

Kan ik vrij bewegen met een brace?

Het lijkt misschien lastig om vrijuit te bewegen met een kniebrace, maar dat is absoluut niet het geval. De braces zijn gemaakt van zacht en soepel materiaal die perfecte ondersteuning bieden. Met de juiste ondersteuning van de knie kunt u zelfs zonder problemen sporten.

 

Heb ik een brace nodig tijdens het skiën?

Tijdens het skiën worden uw knieën zwaar belast. Wanneer u tijdens het skiën een stevige kniebrace draagt, vangt deze de klappen op. U zult hierdoor skiën zonder pijn. 

 

Welke soorten kniebraces zijn er?

Kniebraces zijn er in verschillende soorten en maten en voor verschillende blessures. Wanneer u niet precies weet welke brace voor u de juiste is, neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen