Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4481 reviews
hoelang moet ik een rugbrace dragen

Hoelang moet ik een rugbrace dragen?

De draagtijd van een rugbrace is geheel afhankelijk van de ernst van uw klachten. Het is natuurlijk wel handig en belangrijk om te weten hoelang of wanneer u het beste een rugbrace kunt dragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u de rugbrace te kort draagt. Bij Podobrace hebben wij voor u het antwoord op uw vragen.

 

Blessure

In het geval van een blessure, is het meest voorkomende advies om de brace te dragen totdat de blessure over is. Als u de rugbrace te kort draagt bij een blessure, kan het zo zijn dat de blessure snel terugkeert, of niet volledig hersteld.

 

Chronische klachten

Wanneer u last heeft van chronische rugklachten is het de bedoeling dat u de rugbrace bij zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten draagt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u de rugbrace 24 uur per dag omheeft, maar het is wel handig dit bij zoveel mogelijk activiteiten te doen. U kunt het beste zelf bepalen bij welke activiteiten u de rugbrace gaat dragen.

 

Rugbrace ’s nachts ook dragen?

Bijna alle rugbraces moeten overdag worden gedragen. Het advies is dan ook vaak dat een rugbrace ’s nachts af word gedaan om de rug rust te geven en de spieren in de rug actief te houden. Er zijn wel braces die ’s nachts kunnen worden gedragen, maar dit is bij de rugbraces uit ons assortiment niet het geval.

 

Heeft u verder nog vragen met betrekking tot de draagtijd van een rugbrace? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen via livechat, telefonisch contact of email. Ons team helpt u graag verder.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen