Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
2771 reviews
houdingsproblemen

Houdingsproblemen

Onze therapeuten en specialisten zien dagelijks dat klachten uit het bewegingsapparaat voortkomen uit een overbelastende houding of de manier van bewegen.

Iedereen beweegt, staat en zit op zijn eigen manier, maar is dat ook de "juiste" manier?

 

Wat zijn houdingsproblemen? 

Uw spieren zijn altijd aan het werk om vele houdingen mogelijk te maken. Hoe u zit, staat of loopt, heeft veel invloed op het lichaam. Het is daarom belangrijk dat u een goede lichaamshouding aanhoudt. Wanneer u een scheve lichaamshouding heeft, kunt u verschillende klachten krijgen aan bijvoorbeeld uw rug of schouders.

Klachten voortkomend uit houdingsproblematiek kenmerken zich door pijn, krachtsverlies en stijfheid. Door een stijve of pijnlijke rug of schouder ga je anders bewegen, waardoor spieren uit balans raken. Ook kan pijn, een negatief effect hebben op iemands ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming. Met andere woorden: klachten vanuit een afwijkende houding beïnvloeden het dagelijks leven.

 

Verschillende houdingsafwijkingen 

Er zijn een aantal houdingsafwijkingen die we in onze praktijken dagelijks tegenkomen:

 

Ronde rug (kyfose) 

Bij een kyfose is de bovenrug sterk gekromd. Hierdoor komen u hoofd en schouders naar voren te staan. Dit kan leiden tot pijnklachten. Het meest bekende symptoom is rugpijn. Verder kunt u last hebben van pijn in de nek en schouders, vermoeidheid, hoofdpijn en moeite met evenwicht. Kyfose kan veroorzaakt worden door een verkeerde lichaamshouding, verandering in de tussenwervelschijven, een groeistoornis, slijtage van de wervelkolom of een spieraandoening. Verder kan het ook aangeboren zijn.

Voor de behandeling van kyfose biedt Podobrace rugbraces en houdingscorrectoren voor de juiste ondersteuning. Deze helpen u bij het rechthouden van het postuur.

 

Holle rug (lordose) 

Lordose is een vergroeiing van de wervelkolom, waardoor de onderrug extra hol is. De buik staat hierbij dus naar voren en de schouders en billen naar achteren. De oorzaak van lordose ligt grotendeels bij een verkeerde lichaamshouding of een zenuw- en spieraandoening. Meestal kan een holle rug behandeld worden door het doen van oefeningen of het verbeteren van uw lichaamshouding. Voor het verbeteren van de lichaamshouding biedt Podobrace verschillende houdingscorrectoren. Ook bieden wij rugbraces voor de juiste ondersteuning.

 

Scheve rug (scoliose) 

Scoliose is een zijdelingse verkromming van de rug. Er ontstaan dan een bocht in de wervelkolom, waardoor er een bolling van de ribben aan de rugzijde ontstaat. Scoliose is te verdelen in vier typen:

  • Idiopathisch: de oorzaak is hierbij onbekend
  • Congenitaal: hierbij is het aangeboren
  • Neuromusculair: veroorzaakt door een spier- of zenuwaandoening
  • Degeneratief: veroorzaakt door het ouder worden

In sommige gevallen kan een rugbrace de juiste ondersteuning bieden voor de behandeling van scoliose. Het doel van deze brace is om het verergeren van scoliose te voorkomen.  Daarbij beschikt Podobrace over verschillende houdingscorrectoren die de rug ondersteunen.

 

De aanwezige krommingen in de rug kunnen vanwege deze houdingsafwijkingen verslechteren en daardoor meer zichtbaar worden, met diverse klachten als gevolg. De onderstaande houdingscorrector brace wordt al jaren voor deze klacht gebruikt en zal uw schouders corrigeren, zodat u minder naar voren hangt. Deze rugrechthouders worden dan ook niet voor niets al jaren met groot succes gebruikt voor het verbeteren van de houding en behoren tot de beste houding correctors van dit moment! 

 

Behandeling houdingsproblemen 

Onze Podoposturale praktijk is al meer dan 30 jaargespecialiseerd in het verbeteren van de houding om de nek-, rug en knieklachten te verhelpen, verbeteren of verlichten. Ook hebben zij veel ervaring met andere klachten die gerelateerd zijn aan de houding van het lichaam.  Hoe ? Door gebruik te maken van de beste, efficiëntste en meest effectieve producten en (sport)zolen op de markt, geselecteerd met de meest optimale zorg uit een enorm scala van aanbiedingen. Al onze producten en zolen zijn door de jaren heen uitvoerig getest in onze praktijk en door topsporters. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis (vanuit verschillende invalshoeken) kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze (sport)zolen bevestigen. Al onze producten en zolen zijn door de jaren heen uitvoerig getest in onze praktijk en door topsporters. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis (vanuit verschillende invalshoeken) kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze (sport)zolen bevestigen.


Daarbij zijn onze Podoposturale therapeuten erin gespecialiseerd om diverse klachten, voortkomend uit een meer gecompliceerder probleem, te verhelpen door middel van individueel aangepaste zolen. Deze (sport)zolen hebben een directe werking op spierketens, waardoor de lichaamshouding verandert en uw klachten zullen verdwijnen. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor een uitvoerig Podoposturaal onderzoek bij een van onze specialisten, bel dan nu: +3185 2010818 of stuur ons een e-mail voor een deskundig consult bij één van onze specialisten.Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen