Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4329 reviews
hoe voorkom je klachten tijdens het thuiswerken

Hoe voorkom je klachten tijdens het thuiswerken?

We kunnen er helaas niet meer omheen. Thuiswerken is de nieuwe norm geworden. Voor sommigen is het fijn omdat het scheelt in reistijd, anderen ervaren het als eenzaam, zonder de contacten met hun collega’s. Het maakt niet uit welke plek in huis u omtovert tot uw werkplek, het belangrijkste is dat u comfortabel zit en geen vervelende klachten aan uw rug of nek ontwikkelt. Wij helpen u graag op weg om dit te voorkomen door middel van een aantal praktische tips!

 

Zorg voor een goede werkplek

Het klinkt misschien een beetje als een open deur, maar het creëren van een goede werkplek is ontzettend belangrijk. Het is natuurlijk verleidelijk om ’s morgens in je pyjama in de bank te kruipen met je laptop op schoot. Maar die houding gaan je houding en rug niet lang volhouden. Dus kleed je aan, neem een goede ontbijt en neem plaats aan een tafel met juiste stoel. Wij adviseren bij voorkeur om gebruik te maken van een stoel met leuningen. Maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een van onze ergonomische bureaustoelen. Deze zitten zeer comfortabel en zijn geheel aan te passen aan uw bureau, of misschien in dit geval tafel.

 

Zorg dat het beeldscherm op ooghoogte staat

Als u werkt met een laptop dan staat deze waarschijnlijk te laag op uw tafel. Als u meerdere uren achter elkaar naar een te laag beeldscherm kijkt, dan krijgt u onherroepelijk last van uw nek. U kunt dit oplossen door een paar boeken onder de laptop of het beeldscherm te plaatsen. Indien u echt verzekerd wil zijn van de juiste werkhouding, bestel dan een ergonomisch bureau. Deze is volledig in te stellen naar uw lichaam en zo bent er van verzekerd dat u optimaal ergonomisch werkt.

 

Beweging

Zorg voor voldoende beweging. In beweging blijven is ontzettend belangrijk als u thuis werkt. Op kantoor loopt u regelmatig naar de koffiemachine of een collega voor een praatje. Thuis zijn de afstanden waarschijnlijk een stuk kleiner en zult u dus ook minder in beweging komen. Probeer echt na ieder uur werken even een stukje te lopen in huis, maar bij voorkeur buiten. U zult zien dat u weer met een frisse blik naar uw werk kijkt.

 

Let op uw houding

De juiste werkhouding is van essentieel belang. Bij een verkeerde houding krijgt u onherroepelijk klachten in uw rug, armen of nek. Plaats uw beeldscherm op armlengte (gestrekte arm) voor u. Zit rechtop en houdt uw armen ontspannen. Zorg dat uw voeten ook ontspannen op de vloer rusten en dat uw heupen en knieën in een hoek van 90 graden zitten. U kunt hier onze voetensteun voor gebruiken. Dan bent u er van verzekerd dat u op de juiste manier zit. Gebruik bij voorkeur het liefst een los toetsenbord. Dit zorgt voor meer ontspanning bij de handen en de schouders. Voor het verbeteren van uw werkhouding hebben wij verschillende ergonomische hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een polssteun pakket of een ergonomische rugsteun.

 

Oefeningen

Probeer zo veel mogelijk het werken af te wisselen met het doen van oefeningen. Hierdoor blijven uw spieren soepel en zult u minder snel klachten ervaren aan de nek en rug. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren op een stoel en u kunt deze dus vaak herhalen. De meest simpele oefening om thuis te doen is de volgende: beweeg uw hoofd langzaam van de ene schouder naar de andere of beweeg de schouderbladen naar elkaar toe. Draai heel langzaam rondjes met uw hoofd, van links naar rechts en weer terug.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen