Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4681 reviews
het belang van de juiste pasvorm van een duimbrace

Maat bepalen van een duimbrace

Het bepalen van de juiste maat van een duimbrace is belangrijker dan je wellicht in eerste instantie denkt. Wanneer je een goed passende duimbrace draagt dan ben je verzekerd van de juiste ondersteuning en bescherming. Hoe je de juiste maat bepaalt en waarom dit zo belangrijk is, leggen we hieronder graag aan je uit.

 

Het belang van een goede pasvorm

Wanneer een duimbrace niet goed past dan kan dit vervelende problemen opleveren. Zo moet de brace niet te straks zitten, maar zeker ook niet te los. Wij geven je hieronder een aantal redenen waarom een goede pasvorm zo belangrijk is.  

  • De beste ondersteuning: een duimbrace is bedoeld om de duim te stabiliseren en beweging te beperken om de genezing te bevorderen of verdere blessures te voorkomen. Als de brace te los zit, biedt deze onvoldoende ondersteuning, terwijl een te strakke brace de bloedsomloop kan belemmeren en niet fijn zit.
  • Comfort: een goed passende duimbrace moet comfortabel zijn. Als de brace niet goed past, kan deze schuren, blaren veroorzaken of de bewegingsvrijheid beperken, waardoor je de neiging hebt om hem niet te dragen wanneer dat wel nodig is.
  • Sneller herstel: wanneer je een duimbrace draagt met de juiste pasvorm dan heeft dit een positief effect op de tijdsduur van het herstel. Een juiste pasvorm van de duimbrace zorgt voor de juiste druk en compressie, waardoor je sneller herstelt.

belang van juiste pasvorm en bepalen maat duimbrace

 

Tips voor het bepalen van de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat duimbrace is niet ingewikkeld, maar het vereist wel nauwkeurigheid. Volg onderstaande stappen om de juiste maat te bepalen. 

  • Meet je duim: meet de breedte op van het uiterste gewricht van de duim, net voor de nagel.
  • Gebruik een flexibel meetlint, bij voorkeur van linnen. Dit meetlint is heel flexibel en zacht. Gebruik geen rolmaat. Dit meet niet alleen heel lastig, maar vergroot ook de kans op verwoningen. Een rolmaat is niet geschikt om een maat te bepalen.
  • Bepaal de hoogte van de brace: duimbraces zijn er in verschillende hoogtes, variërend van alleen de duim tot een brace voor de duim en pols. Bepaal op basis van je blessure welk type brace het meest geschikt is voor jou.
  • Raadpleeg de maattabel: elk merk duimbrace heeft een eigen maattabel die je kunt raadplegen. Het is daarom erg belangrijk om hier goed naar te kijken. Vergelijk je duimomtrek met de maattabel om de juiste maat te vinden.
  • Pas de brace aan: als je eenmaal de juiste maat duimbrace hebt gevonden, pas deze dan aan volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de brace stevig, maar niet te strak zit. Je moet nog steeds je vingers en duim kunnen bewegen zonder ongemak. Wanneer de brace te los zit dan krijg je niet de beste ondersteuning en kan hij afzakken. Te strak is uiteraard ook niet de bedoeling. Dat zit niet alleen heel onprettig, maar kan ook knelling veroorzaken waardoor de doorbloeding verslechterd.
  • Probeer de brace uit: beweeg je hand en duim voorzichtig met de brace aan om te controleren of de pasvorm comfortabel is en voldoende ondersteuning biedt.

Duimbrace kopen?

Wilt u weten welke duimbrace het beste bij uw blessure past? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden dagelijks vele vragen van klanten en kunnen u alles over onze producten en het gebruik ervan vertellen. Ons team bestaat uit enthousiaste medische specialisten die u graag te woord staan. Ze zijn te bereiken via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen