Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4587 reviews
nekhernia en werken achter computer

Nekhernia en werken achter computer

Tegenwoordig zitten we bijna elke dag met een verkeerde houding achter de computer of smartphone. Dit gaat meestal voor een langere tijd goed, maar op een gegeven moment kunnen we nekklachten krijgen. Dit is natuurlijk niet goed. Bij mensen die een nekhernia hebben zal deze pijn nog heviger zijn. In deze blog lichten wij toe hoe u het beste kunt werken achter de computer met een nekhernia.

 

Wat is een nekhernia?

Een nekhernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf in de halswervelkolom. Als deze tegen een zenuw drukt, dan is er uitstraling in de nek en de arm. De meest voorkomende oorzaken van een nekhernia zijn: veroudering, een trauma, overbelasting en erfelijke aanleg. De symptomen van een nekhernia kunnen variëren. Zo kunt u de volgende klachten ervaren:

  • Pijn en stijfheid in de nek
  • Krachtverlies in armen of handen
  • Beperkte bewegingsvrijheid van de nek
  • Gevoelloosheid of tintelingen in de schouders, armen, handen of rug

nekhernia en werken achter computer

 

Tips om achter de computer te werken met een nekhernia

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om met een nekhernia om te gaan achter de computer. Zo kunt u de volgende tips toepassen:

  • Onderbreek het werk achter een computer elke 45 tot 60 minuten even door te staan of lopen.
  • Doe regelmatig een aantal bewegingsoefeningen met de nek en schouders om ze de nodige bewegingsafwisseling te geven.
  • Gebruik een zit-sta bureau, zodat u zitten kunt afwisselen met staan.
  • Houd uw smartphone recht voor u als u deze tussendoor gebruikt. Zo kunt u uw hoofd rechter op uw romp houden. Hierdoor wordt uw nek minder belast.
  • Indien stress een bepalende factor is bij de klachten, probeer dan uw lichaam in een meer ontspannen balans te brengen door ontspanningsoefening te doen of door te wandelen.

werken achter computer met nekhernia

 

Meer informatie ontvangen?

Heeft u vragen over een nekhernia of wilt u meer informatie ontvangen over werken achter een computer met een nekhernia? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u weer verder op weg te helpen. Wij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen