Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4523 reviews
oefeningen die rugpijn kunnen verhelpen en voorkomen

Oefeningen die rugpijn kunnen verhelpen en voorkomen

Rugpijn kan een pijnlijke en zeer slopende aandoening zijn waar veel mensen gedurende hun leven mee te maken krijgen. In meer of mindere mate krijgt bijna iedereen er wel een keer mee te maken. Bij sommige mensen is de pijn zo verdwenen, anderen hebben er chronisch last van. Gelukkig zijn er verschillende manieren om rugpijn te verlichten. Je gevoel zegt je misschien dat je stil moet blijven zitten en zo min mogelijk moet bewegen maar aniets is minder waar.

 

Gelukkig zijn er genoeg manieren om rugpijn te verhelpen! Bij Podobrace hebben wij een zeer ruim assortiment met allerlei rugbraces. Ze zijn er voor allerlei soorten rugpijn en hebben verschillende beschermingsniveaus. Braces worden al jaren met veel succes gebruikt om rugpijn te verhelpen en te voorkomen.

 

Wat altijd helpt is het doen van oefeningen. Of je nu veel of weinig rugpijn hebt, of zelfs helemaal niet, oefeningen maken je rug sterker en je hebt hier altijd baat bij! Wij geven hieronder een aantal oefeningen die uw rug uw rugpijn kunnen verhelpen en voorkomen.

 

Knie naar de borst

De eerste oefening die uw rugpijn kan verhelpen of voorkomen is de Knie naar de borst. Door uw onderrug te verlengen, is een knie-naar-borst stretch gunstig bij het verlichten van pijn en spanning.

 

Om te beginnen, ga je eerst op de grond liggen. Buig vervolgens je knieën en zorg ervoor dat beide voeten plat op de grond blijven. Pak nu een knie met beide handen vast en trek deze naar je borst. Houd dit tien tot twintig seconden vast en keer terug naar de beginpositie. Herhaal het proces met de andere knie. Doe dit met elk been 3-4 keer per dag.

 

De brug

De tweede oefening is De brug. De brug is een zeer effectieve oefening voor het verlichten van lage rugpijn.

 

Net als bij de knie-naar-de-borst stretch, begin je door te gaan liggen en je knieën te buigen met beide voeten plat op de grond. Met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je armen plat langs de zijkanten, til je je billen van de vloer, totdat er een rechte lijn is gevormd van je schouders tot knieën. Houd dit vijf seconden vast, laat je billen weer op de grond zakken en rust vijf seconden. Herhaal het proces 15 keer en doe in totaal drie sets met een pauze van één minuut tussen elke set.

 

Liggende beenlift

De derde oefening die uw rugpijn kan verhelpen of voorkomen is de Liggende beenlift. Door de liggende beenlift aan uw trainingsroutine toe te voegen, worden uw heupabductorspieren sterker. Het trainen van deze spieren, die het bekken ondersteunen, zal de belasting van uw rug verminderen en u helpen uw evenwicht te bewaren.

 

Ga voor deze oefening op één kant van je lichaam liggen en houd je benen bij elkaar. Buig het onderbeen een beetje en span je kernspieren aan door de navel in te trekken. Terwijl u het gestrekt en recht houdt, tilt u het bovenstaande been een aantal centimeter. Houd twee seconden vast, laat je been weer zakken en herhaal tien keer. Voer drie sets uit voor elk been.
 

Katten stretch

De laatste van de oefeningen die rugpijn kunnen verhelpen en voorkomen is de Katten stretch. Door de rug te verlengen, kan een kattenstretch helpen om de spierspanning te verminderen en uiteindelijk de rug sterker te maken.

 

Ga om te beginnen op handen en knieën zitten. Buig je rug en trek je navel omhoog richting de wervelkolom. Ontspan de spieren langzaam en laat de buik naar de grond zakken. Herhaal het proces drie-vijf keer. Doe dit twee keer per dag.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen