Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4329 reviews
Pijn in knie bij buigen en traplopen

Pijn in knie bij buigen en traplopen

Pijn in de knie bij het traplopen of bij het buigen komt vaak voor. Hieraan liggen meerdere aandoeningen ten grondslag. In deze blog gaan we dieper in op deze oorzaken en geven u tips om de pijn te verzachten en uw knie te ontzien.

 

Reumatoïde artritis (RA)

Dit is een auto-immuunziekte die de gewrichten aantast. Hierdoor ontstaan ontstekingen aan de gewrichten. Een auto-immuunziekte betekent dat je afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. Het verloop van de ziekte is wisselend. Je kunt periodes erg veel last hebben van de ontstekingen en daarna kan weer een periode ontstaan waarin het rustiger is. Deze aandoening komt op elke leeftijd voor en vaker bij vrouwen dan bij mannen.

 

pijn in knie bij buigen en traplopen

 

Patellofemoraal pijnsyndroom

Wanneer er pijnklachten rondom de knie (patella) optreden dan spreekt men van het patellofemoraal pijnsyndroom. Deze pijn treedt vaak op bij inspanning zoals wandelen, hardlopen, fietsen en traplopen. Het pijnsyndroom komt vaak voor bij tieners en kinderen. Dit gebeurt vaak na de groeispurt. Maar ook verkeerd schoeisel, zwakke spieren in de bovenbenen en billen en een verkeerde stand van de voeten kunnen een oorzaak zijn van dit syndroom.

 

Jicht

Jicht is een vorm van reuma waarbij er ontstekingen ontstaan in je lichaam. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel. Urinezuur is een normaal afvalproduct van je lichaam. Maar wanneer u jicht heeft dan verloopt de stofwisseling op een andere manier en kan het urinezuur zich ophopen op andere plaatsen in het lichaam. Dit veroorzaakt ontstekingsreacties aan de gewrichten. En dat wordt jicht genoemd.

 

Lopersknie

Bij een lopersknie ervaart u pijn aan de buitenkant van uw knie. Het speelt voornamelijk op wanneer u sport. De pijn ontstaat aan de pees. Deze loopt aan de zijkant van uw bovenbeen en zit net onder de knie vast aan het onderbeen. Wanneer u sport voelt u een soort brandende en stekende pijn. In sommige gevallen wordt de knie dik. Als u stopt met sporten neemt de pijn weer af.

 

pijn knie buigen en traplopen

 

Hoe kun je de pijn in de knie bij het traplopen verlichten?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de pijnklachten tijdens het traplopen te verminderen.

 

Rek je spieren

Wanneer jij de spieren rekt die over het kapsel van je knie lopen dan zal er minder spanning ontstaan waardoor de knie optimaal functioneert. Let er op dat je de achterkant, voorkant, binnenkant en buitenkant van de spieren rond de knie rekt voor een optimaal resultaat.

 

Versterk je spieren

Het versterken van je spieren zal je helpen om de trap gemakkelijker op en af te lopen. Er zijn verschillende oefeningen die hier perfect voor zijn. Zo is er een oefening die u zelfs zittend kunt doen. Ga zitten op de vloer en strek je knie volledig. Nu spant u de bovenbeenspieren aan. Til vervolgens uw been tot 30 centimeter boven de grond. Laat je been zakken tot net boven de grond en hef het daarna weer op. Herhaal deze oefening 15 keer, neem een minuut rust en doe dit nog 2 maal. Wanneer 3 setjes van 15 herhalingen te zwaar is kunt u beginnen met 3 setjes van 5 herhalingen en dit rustig aan opbouwen.

 

Koop een kniebrace

Het dragen van een kniebrace biedt u de juiste ondersteuning bij onder andere het traplopen, sporten en andere dagelijkse activiteiten. Kniebraces zijn verkrijgbaar in verschillende beschermingsniveaus. Zo kunt u dus zelf beoordelen welke voor uw klachten het meeste geschikt is. Zoals u ziet zijn er gelukkig meerdere dingen die u kunt doen om pijn in de knie tijdens het buigen en traplopen te verhelpen. Heeft u vragen over deze methodes? Of over het gebruik van een kniebrace? Aarzel dan niet contact op te nemen met Podobrace. Ons assortiment kniebraces is zeer ruim en onze deskundige klantenservice staat u graag te woord.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen