Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4329 reviews
Wat heb ik nodig bij revalideren na een heupoperatie

Wat heb ik nodig bij revalideren na heupoperatie?

Een heupoperatie is een zeer ingrijpende operatie. Tijdens de operatie wordt de kop van de heup en de heupkom vervangen door een prothese. Ook het herstel ervan moet men niet onderschatten. Neem rustig de tijd voor uw revalidatie. Er zijn meerdere ondersteuningsmiddelen die u kunt gebruiken om het herstel na de operatie te bevorderen. Wij zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

 

Rollator

Na uw heupoperatie wordt geadviseerd om zeker een aantal weken met een rollator te lopen. Een rollator is stabiel en zorgt ervoor dat u niet kunt vallen. Vroeger dacht men dat er na een heupoperatie zoveel mogelijk rust gehouden moest worden. Dit is echter achterhaald. Gebleken is dat beweging na de operatie van groot belang is om het herstel te bevorderen. Gebruik daarom de eerste periode net na de operatie een goede, stevige rollator. Nog een voordeel van de rollator is dat u hiermee ook gemakkelijk een kopje koffie of bijvoorbeeld een bord van en naar uw keuken kunt brengen.

 

Looprek

Ook het gebruik van een looprek wordt sterk aangeraden wanneer u aan uw revalidatie begint na de operatie aan uw heup. Zoals gezegd is het erg belangrijk dat u na de operatie gelijk in beweging komt. U kunt voorzichtig beginnen met lopen door een looprek te gebruiken. Luister hierbij goed naar uw lichaam en forceer niets. Houd goed uw eigen pijngrens in de gaten en ga hier zeker niet overheen.

 

Elleboogkruk

U mag na uw operatie gewoon weer bewegen, met inachtneming van uw eigen pijngrens uiteraard. Voor uw eigen veiligheid is het raadzaam om allereerst te beginnen met voorzichtig te lopen met een rollator. Wanneer u wat meer hersteld bent en u zich zeker voelt dan kunt u gebruik maken van elleboogkrukken. Door deze elleboogkruk te gebruiken wordt wandelen minder vermoeiend en kunt u eindelijk steeds een stukje verder lopen. Let er op dat u de krukken op de juiste manier afstelt. Wanneer u dit niet doet dan zult u nog meer klachten krijgen aan onder andere uw rug, door het aannemen van een verkeerde houding.

 

Kniekussen

Wanneer u geopereerd bent aan uw heup dan mag deze niet naar binnen bewegen. Wanneer u graag op uw zij slaapt dan gebeurt dit wel iets. U kunt in dit geval gebruik maken van een kniekussen tijdens het slapen. Deze biedt u, naast ondersteuning aan de heupen, ook voldoende steun aan de wervelkolom waardoor u lekker uitgerust wakker zult worden.

 

Advies nodig bij revalideren na heupoperatie?

Wilt u meer informatie over deze producten? Neem dan snel contact met ons op. Onze klantenservice bestaat uit een team van specialisten die u van alle informatie kunnen voorzien. U kunt voor alle vragen bij hen terecht en zij adviseren u wat u het beste kunt doen na een heupoperatie.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen