Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4324 reviews
tips voor het onderhoud van uw rollator

Tips voor het onderhoud van uw rollator

Daar is hij dan; uw rollator. Misschien vond u het moeilijk om de rollator te kopen en voelde het als een grote stap. Of u bent juist ontzettend blij dat hij er is en u eindelijk weer op een veilige manier kunt rondlopen. Hoe dan ook; uw rollator is er en u wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk en op een veilige manier gebruik van maken. Hoe kunt u het beste uw rollator onderhouden, en er dus zo lang mogelijk gebruik van maken? Wij geven hieronder een aantal tips.

Allereerst is het belangrijk dat u iemand uit uw omgeving, of natuurlijk uzelf, de rollator zo nu en dan  laat nakijken. Hieronder volgen een aantal punten die regelmatig gecontroleerd dienen te worden;

 

 

  • Hoe functioneren de remmen; remt de rollator direct, glijdt hij niet door?
  • Zitten de duwhandvatten nog stevig vast in het frame?
  • Is het rubber van de banden nog heel? Hoe is het gesteld met het profiel op de banden?
  • Hebben de handvatten nog voldoende grip en zitten ze nog stevig vast?
  • Staan alle wielen nog op de grond? Ook tijdens het rijden?
  • Steken de remkabels niet te veel buiten de rollator waardoor u ergens achter kunt blijven steken?
  • Hoe draaien de wielen? Is het nog soepel? Blijft er geen vuiligheid en haren tussen zitten?
  • Is de rollator makkelijk in- en uit te klappen?

Behalve regelmatige controle is het ook belangrijk om de rollator zelf te onderhouden. Dit om een zo lang mogelijk gebruik hiervan te bewerkstelligen. Het belangrijkste aspect van het onderhouden van uw rollator is toch wel het schoonmaken ervan. Een schone rollator vertoont minder snel gebreken en gaat stukken langer mee. En dat is natuurlijk wat u het liefst wil! U kunt uw rollator het beste schoonmaken met een zachte, vochtige doek en eventueel huishoudschoonmaakmiddel, als u dit prettig vindt. Let op; gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of een schuurmiddel. Deze zijn te agressief voor uw rollator en het gebruik hiervan wordt ten zeerste afgeraden.  Door het gebruik buitenshuis zal er vuil, viezigheid en modder tussen de banden terecht komen. Dit kunt u eenvoudig verwijderen door het gebruik van een borsteltje. Vergeet niet om eventuele vastzittende haren tussen de wiellagers te verwijderen. Dit om te voorkomen dat dat de rollator minder soepel gaat rijden.

Bij Podobrace kunt u de beste kwaliteit rollator kopen. Wij hebben ze in verschillende prijscategorieën en ze zijn allemaal van ontzettend goede kwaliteit. Onze rollator wordt geprezen om zijn kwaliteit, duurzaamheid, comfort, stabiliteit en lage prijs. De rollators worden dan ook speciaal aangeraden door vele specialisten en doktoren.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen