Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4541 reviews
kun je sporten met een hernia

Kun je sporten met een hernia?

Veel mensen proberen sporten te vermijden als ze zijn getroffen door een hernia. De sport kan bijvoorbeeld minder goed uitgeoefend worden of het wordt belemmerd door de rugklachten. Het is echter beter voor de rug om te blijven bewegen. Het is belangrijk om extreme sporten te vermijden, maar diverse bewegingsoefeningen kunnen zelfs de pijn en andere hernia symptomen verminderen. Je kunt dus sporten met een hernia. In deze blog geven we je graag meer informatie!

 

Welke sporten moeten vermeden worden?

Sporten waarbij de rug intensief wordt gebruikt, kunnen het best vermeden worden bij een hernia. Dit zijn sporten zoals fitness, tennis, skiën en hardlopen. Als de hernia effectief wordt behandeld, dan kunnen deze sporten op zijn tijd weer opgepakt worden.

 

sporten met hernia

 

Welke sporten kun je uitoefenen met een hernia?

Er zijn verschillende sporten die je kunt uitoefenen met een hernia. Dit zijn sporten die de hernia klachten zelfs kunnen verminderen en helpen bij het herstel. We lichten hieronder een aantal sporten toe.

 

Zwemmen

Zwemmen is een sport die goed uit te oefenen is met een hernia. Zwemmen is goed voor de conditie, maar ook voor het versterken van de rug- en buikspieren. Bij deze sport wordt de rug minder belast, omdat het in het water wordt gedaan. Het is echter wel belangrijk om de juiste techniek te gebruiken tijdens het zwemmen. Zo wordt rugzwemmen vooral aangeraden. Hierbij worden de spieren in de rug getraind en blijft de wervelkolom recht.

 

Fietsen

Fietsen is ideaal voor mensen met rugklachten zoals een hernia. Het is hierbij belangrijk dat het zadel op de juiste hoogste staat, zodat het mogelijk is om met een rechte rug te fietsen. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang te fietsen. Langdurig in dezelfde houding zitten kan namelijk de pijnklachten verergeren. Mocht je toch langer fietsen, dan raden wij het aan om na een half uur even een pauze te nemen en een stukje te wandelen.

 

Wandelen

Verder is wandelen perfect voor mensen met een hernia. Het is hierbij van belang dat je goede schoenen draagt. Bovendien raden wij het aan om op een vlakke ondergrond te lopen. Een heuvelachtig landschap is erg belastend voor het lichaam en vooral de rug.

 

Een brace als ondersteuning tijdens het sporten

Heb je last van een hernia, maar wil je toch graag sporten? Er zijn verschillende sporten die je kunt uitoefenen, zoals fietsen en wandelen. Een rugbrace kan hier ondersteuning bij bieden. Deze zijn ideaal voor dagelijks gebruik, werk en sport. Zo word je goed ondersteund tijdens het wandelen of fietsen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen