Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4546 reviews
tips voor het dragen en verzorgen van een duimbrace

Tips voor het dragen en onderhouden van een duimbrace

Het dragen van een duimbrace wordt aangeraden voor verschillende klachten aan de duim. Een duimbrace biedt ondersteuning, vermindert pijn en bevordert in veel gevallen de genezing. Om ervoor te zorgen dat de brace zo lang en effectief mogelijk meegaat, is het belangrijk dat u de brace op de juiste manier verzorgd en onderhoud. Wij geven u een aantal tips voor het onderhouden en schoonmaken van uw duimbrace, zodat deze zo lang mogelijk meegaat.

 

1. Maak de brace op de juiste manier schoon

Braces worden vaak op de verkeerde manier schoongemaakt of te heet gewassen of gedroogd. De allerbelangrijkste tip voor het schoonhouden van uw brace is de volgende: lees altijd eerst het wasetiket. Elke brace is anders, dus lees altijd het etiket voordat u aan de slag gaat. Er zijn ook een aantal algemene richtlijnen voor het wassen die van toepassing zijn. Gebruik een neutraal wasmiddel en vermijd bleekmiddel of andere agressieve wasmiddelen.

 

2. Op de goede manier drogen

Ook het op de juiste manier drogen is een belangrijk element. Stop de brace nooit in de droger. Hierdoor wordt het materiaal aangetast. Leg de brace ook niet op de verwarming want dit heeft hetzelfde effect. Laat de duimbrace aan de lucht drogen, hierdoor ben je ervan verzekerd dat er niets met het materiaal gebeurt.

 

2. Bewaar op een droge en schone plek

Zorg ervoor dat je de duimbrace op de juiste plaats opbergt wanneer je hem even niet gebruikt of nodig hebt. Let erop dat deze plek schoon en droog is. Vochtige ruimtes kunnen schimmel en de groei van bacteriën bevorderen. Bewaar de brace bij voorkeur in een doos of luchtdichte zak zodat er geen stof en vuil bij kan komen.

 

3. Controleer de sluitingen en banden

Het regelmatig controleren van de sluitingen en banden van de duimbrace is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren. Controleer de duimbrace dus met enige regelmaat op slijtage, scheuren of losse draden. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw brace altijd in een uitstekende conditie verkeert.

 

 

Wanneer u na het lezen van deze blog nog vragen heeft over het onderhouden, schoonhouden of het gebruik van een duimbrace, neem dan snel contact op met onze klantenservice. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en geven u graag advies over onze braces. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen