Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4521 reviews
top 4 yoga oefeningen voor beginners

Top 4 yoga oefeningen voor beginners

In deze rare tijden, waarbij we in lockdown zitten, thuiswerken de nieuwe norm is geworden en sportscholen niet zoveel mensen meer mogen ontvangen, kan het beoefenen van yoga voor veel mensen voor een fijne balans zorgen. Yoga draait om de verbinding tussen je lichaam en geest. Het zorgt voor geestelijke en lichamelijke bewustwording en je ervaart na afloop een diep ontspannen gevoel. En het is ook nog eens heel goed voor je spieren en lenigheid. Wij zetten 4 yoga oefeningen voor beginners voor je op een rijtje. Deze zijn simpel uit te voeren en makkelijk te doen tussen het thuiswerken door. Na het doen van deze oefeningen kun je met een frisse blik weer verder met je werk!

 

Oefening 1: De kindhouding

Een makkelijke oefening voor beginners, is de kindhouding. Deze houding bevrijdt spanning in de spieren en kalmeert de hersenen. En zo voer je hem uit:

 

Ga zitten op handen en knieën en strek je tenen zodat de bovenkant van je voeten op de grond liggen. Duw je billen naar je hielen en spreid je knieën zo wijd als je heupen. Strek je armen naar voren en zorg dat je handpalmen naar beneden wijzen. Breng vervolgens je voorhoofd naar de grond en ontspan je schouders. Adem diep in en uit.

 

Oefening 2 Neerwaartse Hond

De Neerwaartse Hond lijkt op het eerste gezicht een simpele oefening, maar er gebeurt een hoop in je lichaam wanneer je hem uitvoert. De energie stroomt door je hele lijf en gaat stijfheid in je benen, schouders en rug tegen. De Neerwaartse Hond helpt goed tegen hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en stress. Je doet de oefening als volgt:

 

Ga op handen en knieën zitten op de grond en strek vervolgens je armen en benen, zodat alleen je handen en voeten de grond nog raken. Zorg er voor dat je billen in de lucht zijn. Duw je hielen in de grond en plaats je hoofd tussen je armen. Adem rustig in en uit en blijf 1 tot 3 minuten in deze houding.

 

Oefening 3: De maansikkelhouding

De maansikkelhouding is een bekende yoga houding. Met deze houding train je je evenwicht en stretch je tegelijkertijd je heupen en dijen. De maansikkelhouding voer je heel eenvoudig uit vanuit de hiervoor genoemde Neerbuigende Hond en dit doe je als volgt:

 

Plaats vanuit de Neerbuigende Hond je rechtervoet tussen je handen en zorg er voor dat je knie boven je enkel is. Adem diep in en richt je bovenlichaam omhoog en trek je armen in de lucht. Strek vervolgens je linkerbeen naar achteren en duw je hiel naar beneden. Adem rustig in en uit en blijf twee minuten in deze positie staan. Adem nog een keer diep in en kom op een uitademing met je bovenlichaam naar beneden, terug in de Neerwaartse Hond. Wissel hierna van kant.

 

Oefening 4 De Berghouding

De berghouding, ook wel Tadasana genoemd, lijkt op het eerste gezicht een simpele houding. Maar met het uitoefenen van deze houding versterk je je buik, benen en bilspieren. Ook verbetert de berghouding je bloedcirculatie en brengt je in balans. Je voert de Tadasana als volgt uit: 

 

Plaats je voeten naast elkaar en zorg dat de grote tenen elkaar raken. De hielen moeten licht uit elkaar zijn. Ga helemaal rechtop staan. Maak jezelf zo lang mogelijk terwijl je je bovenbeenspieren aanspant. Kantel je bekken. Beweeg vervolgens je schouders naar achteren en maak jezelf zo lang mogelijk. Adem rustig in en uit en blijf 5 tot 10 ademhalingen in deze houding staan.

 

Deze yogaoefeningen kunt u heel gemakkelijk thuis uitoefenen. Dim de lampen en zet een paar kaarsen aan voor een rustige sfeer in huis. De oefeningen kun je het beste uitvoeren op een yogamat. Deze mat is verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars, zwart en roze. Hij is licht van gewicht en glijdt niet weg over de grond. Na de reeks yogaoefeningen is het verstandig dat je je spieren laat herstellen met een proteïne shake. Deze shake van ongeëvenaarde kwaliteit bevordert het spierherstel en is perfect te gebruiken na de yoga oefeningen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen