Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
veel voorkomende polsblessures

Veel voorkomende polsblessures

Onze polsen zijn complexe gewrichten die een cruciale rol spelen in ons dagelijks leven. Of we nu typen, tillen, sporten of zelfs gewoon iets vastpakken, onze polsen zijn voortdurend in beweging. Vanwege hun frequent gebruik zijn polsen echter vatbaar voor blessures. In deze blog zullen we enkele veelvoorkomende polsblessures bespreken, inclusief hun oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden. Lees hieronder snel verder.

 

Veelvoorkomende blessures

De pols is een kwetsbaar gewricht dat gemakkelijk kan worden geblesseerd. Veelvoorkomende polsblessures zijn onder meer verstuikingen, breuken en tendinitis. Deze blessures kunnen pijn, zwelling en stijfheid veroorzaken, waardoor het moeilijk is om dagelijkse activiteiten uit te voeren. In deze alinea zullen we enkele van de meest voorkomende polsblessures bespreken. Ook vertellen wij je hoe deze blessures voorkomen kunnen worden en hoe ze behandeld kunnen worden.

 

1. Polsverstuikingen

Polsverstuikingen treden op wanneer de ligamenten, die de botten in het polsgewricht bij elkaar houden, uitgerekt of gescheurd raken. Deze blessure kan optreden als gevolg van een val op de handen, een ongelukkige landing tijdens het sporten of overmatige krachtuitoefening op de pols. Symptomen van een polsverstuiking zijn onder andere pijn, zwelling en beperkte bewegingsvrijheid.

 

Behandeling: Rust, ijs, compressie en elevatie (RICE) kunnen helpen bij het verminderen van pijn en zwelling. In sommige gevallen is fysiotherapie nodig om de polssterkte en -mobiliteit te herstellen.

 

2. Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

CTS is een vernauwing van de carpale tunnel in de hand waardoor de handzenuw in de knel raakt en in de pols wordt samengedrukt. Dit komt meestal door het doen van herhaalde bewegingen. Het veroorzaakt symptomen zoals tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de handpalm en vingers, met name de duim, wijsvinger en middelvinger.

 

Behandeling: milde gevallen kunnen worden behandeld met een polsbrace, medicijnen en veranderingen in activiteiten die de symptomen veroorzaken. In ernstigere gevallen kan een operatie nodig zijn om de druk op de mediane zenuw te verlichten.

 

veelvoorkomende polsblessures

 

3. Polsfracturen

Polsfracturen treden op wanneer een of meer botten in het polsgewricht breken. Dit kan gebeuren als gevolg van een val op de uitgestrekte hand of een directe klap op de pols. Symptomen zijn onder andere ernstige pijn, zwelling en misvorming van de pols.

 

Behandeling: afhankelijk van de ernst van de fractuur kan deze worden behandeld met gips, spalken of chirurgie. In sommige gevallen kan fysiotherapie nodig zijn om de polssterkte en -beweging te herstellen.

 

4. Polsbursitis

Polsbursitis is een ontsteking van de bursa, een met vloeistof gevulde zak die dient als kussen tussen pezen en botten in het gewricht. Herhaalde overbelasting van de pols kan leiden tot deze aandoening, met symptomen zoals zwelling, pijn en beperkte bewegingsvrijheid.

 

Behandeling: rust, ijs, ontstekingsremmende medicijnen en fysiotherapie kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. In sommige gevallen kan een arts de bursa vocht afnemen om verlichting te bieden.

 

5. Ganglioncyste

Een ganglioncyste is een goedaardige zwelling gevuld met vloeistof die zich meestal ontwikkelt langs de pezen of gewrichten van de pols. Het kan druk uitoefenen op nabijgelegen zenuwen en weefsels, wat pijn en ongemak veroorzaakt.

 

Behandeling: soms verdwijnen ganglioncysten vanzelf. Als behandeling nodig is, kan dit bestaan uit het leegzuigen van de cyste of chirurgische verwijdering.

 

veelgestelde vragen over polsbrace

 

Polsbrace kopen?

Het dragen van een polsbrace kan u in alle bovenstaande gevallen ondersteuning bieden. Er zijn veel verschillende soorten polsbraces beschikbaar voor uiteenlopende klachten of blessures. Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ons team bestaat uit enthousiaste deskundige medewerkers die u graag verder op weg helpen. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen