Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4546 reviews
veelvoorkomende duimblessures en hoe een duimbrace kan helpen bij het herstel

Veelvoorkomende duimblessures en hoe een duimbrace kan helpen bij het herstel

Duimblessures kunnen pijnlijk en belemmerend zijn, aangezien we onze duimen altijd gebruiken. Gelukkig kan het dragen van een duimbrace een effectieve manier zijn om het herstel te bevorderen en de pijn te verminderen. In deze blog gaan we enkele veelvoorkomende duimblessures bespreken en hoe een duimbrace kan bijdragen aan het herstelproces. Lees hieronder snel verder:

 

Verschillende soorten duimblessures

Duimblessures zijn er in verschillende gradaties en door verschillende oorzaken. Wij sommen ze hieronder voor u op.

 

Peesontsteking

Een peesontsteking in de duim is een vervelende blessure waarbij er irritatie en zwelling optreedt aan de pezen. Wanneer je vaak dezelfde beweging maakt dan kunnen deze pezen gaan irriteren waardoor er verdikking en zwelling kan optreden. Een duimbrace met compressie kan helpen om de ontsteking te verminderen en de duimpees te ondersteunen. De brace helpt ook bij het stabiliseren van de duim, waardoor de pezen kunnen rusten en genezen.

 

 

Duimartrose

Artrose is een aandoening in het duimgewricht waarbij de kwaliteit van het kraakbeen minder wordt. In sommige gevallen raakt het bot ontstoken. Dit veroorzaakt stijfheid, pijn en moeite met bewegen. Het dragen van een duimbrace kan de juiste ondersteuning en verlichting bieden.

 

Verstuiking

Wanneer je je duim verstuikt dan worden de gewrichtsbanden van de duim opgerekt. Dit kan komen door een ongeval, tijdens het sporten, of simpelweg door dagelijkse dingen. Het dragen van een duimbrace biedt niet alleen ondersteuning maar zorgt er ook voor dat je je hand weer volledig kunt gebruiken.

 

 

Duimfractuur

Bij een duimfractuur is er sprake van een breuk in een van de botten van de duim, zoals het middenhandsbeentje. Een duimbrace met een stevige constructie kan de duim immobiliseren en beschermen tijdens het genezingsproces. Het biedt ondersteuning en voorkomt onbedoelde bewegingen die het herstel kunnen vertragen.

 

Duiminstabiliteit

Bij duiminstabiliteit is er sprake van losheid of zwakte in de gewrichtsbanden van de duim. Een duimbrace kan extra ondersteuning bieden en de stabiliteit van de duim verbeteren. Dit helpt bij het voorkomen van ongewenste bewegingen en vermindert het risico op verdere schade.

 

Skiduim

Een skiduim is letsel waarbij de band aan de binnenzijde van de duim in- of afscheurt. Dit wordt vaak veroorzaakt wanneer de duim ergens achter blijft haken. Hierdoor scheurt de binnenband van de duim.

 

 

Podobrace heeft een ruim assortiment duimbraces voor verschillende aandoeningen en blessures. Wanneer u vragen heeft over het gebruik van de duimbraces of u wilt meer informatie over welke brace voor u geschikt is, neem dan contact op met onze zeer deskundige klantenservice. Zij beantwoorden al uw vragen met plezier en geven u altijd het juiste advies. Onze klantenservice is bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen