Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
voorbereiding wintersport

Voorbereiding wintersport

Het wintersport seizoen staat weer voor de deur. Dat betekent sneeuwpret, skiën, langlaufen en niet te vergeten; de après-ski. U wilt natuurlijk goed voorbereid op reis om optimaal en onbezorgd te kunnen genieten van de verse sneeuw en mooie afdalingen. Wij geven u hieronder een aantal tips zodat u goed voorbereid bent en onbezorgd kunt genieten. Lees hieronder snel verder!

 

Voorkom knieblessures

Doordat u de hele dag op de lange latten staat, kunnen er snel knieblessures optreden. Dit is niet alleen pijnlijk maar ook heel vervelend voor het verloop van de rest van uw ski-vakantie. Uw knieën worden voortdurend belast waardoor er veel klachten kunnen ontstaan aan het kniegewricht. Wij raden het daarom aan om een kniebrace te dragen. Deze biedt ondersteuning en bescherming en zit daarnaast ook nog eens heel comfortabel.

 

Zorg ervoor dat je lichaam warm blijft

In de wintersportgebieden is het vanzelfsprekend koud. Dit zorgt voor perfecte ski-omstandigheden maar is voor je lichaam minder prettig. Het dragen van compressiekleding is een echte must. Denk hierbij aan speciale sokken, compressiekousen, een compressiebroek of een compressieshirt.

 

Kies voor extra ondersteuning in je skischoenen

Tijdens het skiën wikkelt u uw voeten niet af. Ook zit er in een skischoen een platte zool. Hierdoor kunnen er meerdere klachten ontstaan. De hieronder staande klachten komen regelmatig voor:

  • koude tenen
  • vermoeide benen en voeten
  • kramp in de tenen, been of voet
  • een doof gevoel in de tenen
  • klachten aan het scheenbeen

Het dragen van de juiste steunzolen kan u de perfecte ondersteuning bieden tijdens het skiën. Een steunzool in uw skischoen biedt u bescherming en ondersteuning. Ook wordt het draamcomfort verhoogd.

 

Zorg voor een ontspannen reis

Door reiskousen te dragen bent u ervan verzekerd dat u tijdens uw reis ontspannen op reis gaat. De bloedstroom in de benen wordt geoptimaliseerd en de afvoer van afvalstoffen worden versneld. Zo gaat u vermoeide, opgezette benen tegen wanneer u op reis bent.

 

Voorkom polsblessures

Tijdens het skiën komt er veel druk te staan op uw polsen. Het is daarom belangrijk dat u een polssteun draagt. Een polssteun biedt bescherming en ondersteuning aan uw pols en is te dragen onder uw ski-handschoenen. Hij is gemaakt van ademend materiaal en daardoor zeer fijn om te dragen.

 

Oefeningen voor je wintersport

Niet alleen het dragen van de juiste beschermende kleding is een goede voorbereiding op de wintersport. Denk er ook aan om oefeningen te doen die de spieren in je lichaam versterken en op die manier kun je blessures enigszins voorkomen. Een goede, stevige rompstabiliteit is ontzettend belangrijk wanneer je gaat skiën en snowboarden. Wanneer je onderstaande oefeningen 3 a 4 keer per week beoefent dan ben je ervan verzekerd dat je goed voorbereid op reis gaat.

 

Planken

Ga liggen op een mat en kom vervolgens omhoog zodat alleen je onderarmen en tenen de mat raken en hou je ellebogen onder de schouders. Span je buikspieren aan zonder je onderrug hol te trekken. Blijf zo recht mogelijk in een rechte lijn staan en zorg ervoor dat je billen niet te hoog komen. Begin rustig aan met 3 keer 30 seconden en bouw dit rustig op. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je ook proberen om te planken op je zij.

 

Squats en Lunges

Zet je voeten uit elkaar op heupbreedte en draai je tenen iets naar buiten. Zak door je knieën alsof je op een stoel gaat zitten en kom vervolgens weer omhoog. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en de knieën niet voorbij de tenen komen. Je kunt beginnen met het 3 keer 15 squats en vandaar uit verder opbouwen. Heb je dit aardig onder de knie? Dan kun je ervoor kiezen om de oefening uit te breiden met lunges. Zet met je rechterbeen een grote stap naar voren en zak door je knieen tot je linkerknie bijna op de grond komt. Stap vervolgens terug en wissel van been. Begin met het doen van 3 keer 10 lunges en bouw vandaaruit verder op.

 

Kniebuigingen op 1 been

Ga staan op één been, haak je andere voet achter je onderbeen en buig dan helemaal door je knie tot je bijna de grond raakt. Kom vervolgens weer omhoog. Doe dit 10 keer en wissel dan van been. Je kunt beginnen met drie keer en dan verder uitbouwen. Om het leuker en uitdagender te maken kun je ook variëren met deze oefening.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen