Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4527 reviews
waar moet je op letten bij het kopen van een rollator

Waar moet u op letten bij het kopen van een rollator?

Wilt u een rollator kopen? Er zijn veel dingen waarop u moet letten, van de wielen tot de hoogte van de handvatten er zijn veel verschillende factoren. In deze blog zetten we een aantal redenen op een rij waar u op moet letten bij het kopen van een rollator.

 

Rollator met zitje

Er zijn verschillende soorten rollators op de markt. De één heeft een zitje en de ander heeft een mandje. Wanneer u kiest voor een zitje is ook de hoogte van dit zitje van belang. U moet er rekening mee houden dat de zitting niet te laag is (om makkelijk te kunnen opstaan). Ook is het belangrijk dat u te allen tijde contact met de grond kunt houden. Uw voeten moeten altijd plat op de grond staan als u zit.

 

Binnen of buiten

Een rollator voor binnenshuis is niet gemakkelijk te gebruiken voor buitenshuis. Dit heeft een aantal redenen. De wielen van een rollator voor buiten zijn namelijk net zo groot als een rollator die binnenshuis wordt gebruikt. Dit is om met minder moeite over verschillende ondergronden te rijden. Rollators voor buiten zijn meestal opvouwbaar, zo kun je hem makkelijk meenmen in de auto, iets wat binnenshuis niet vaak gebruikt hoeft te worden.

 

Lichtgewicht rollator

De meeste rollators die momenteel worden aangeboden zijn allemaal lichtgewicht. Lichtgewicht betekent dat het gewicht tussen de 4,5 kg en 9 kg zal liggen. Voorheen lag het gewicht tussen ongeveer 15 kg. Dit is in veel gevallen niet meer het geval, maar het is nog steeds belangrijk dat u dit controleert om onaangename verrassingen te voorkomen. Een lichtgewicht rollator geeft een veel groter gebruiksgemak.

 

Spullen vervoeren

In plaats van een zitje zijn er ook rollators met een mandje. Hiermee kan iemand die slecht ter been is toch spullen dragen. Zo blijft u langer zelfstandig en kunt u uw eigen boodschappen blijven doen.

 

Bij twijfel wél doen

U leest deze blog niet zonder reden. Waarschijnlijk kunt u niet makkelijk lopen zonder rollator, of twijfelde u of het wel geschikt voor u zou zijn. Bij de aanschaf van een rollator zeggen wij bij Podobrace: "Bij twijfel, doe het". De aanschaf is geen stap terug in uw leven, het is eerder een stap vooruit. Met een rollator kunt u weer gemakkelijk lopen, of het nu buiten of binnen is.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen