Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4606 reviews
waarom steunkousen met open tenen

Waarom steunkousen met open tenen?

Steunkousen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ze zijn er met gesloten tenen, open tenen en zelfs met rits. Waarom zou u kiezen voor kousen met open tenen? Wij leggen het graag aan u uit!

 

Wanneer steunkousen dragen met een open teen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor steunkousen met open teen. Vaak vinden mensen het hinderlijk om kousen met gesloten teen te dragen omdat ze dit te strak vinden zitten en waardoor ze gaan knellen. Wanneer de tenen open zijn hebben uw tenen weer de ruimte en dit verhoogt het comfort. Zeker wanneer het weer warmer wordt en u graag sandalen of schoenen met open teen draagt dan zijn deze kousen ideaal om te dragen.

 

Voordelen van het dragen van steunkousen

Het dragen van steunkousen heeft veel voordelen. Het verbetert de bloedcirculatie, voorkomt zware en vermoeide benen en gezwollen enkels. Ook voor zwangere vrouwen zijn kousen ontzettend fijn om te dragen omdat ze ondersteuning bieden aan de vermoeide kuiten en enkels.

 

Steunkousen hebben een speciaal drukverloop waardoor de kousen de kuitspierpomp ondersteuning bieden. Dit verbetert de bloedcirculatie naar het hart.

 

Steunkousen zijn te gebruiken bij verschillende soorten aandoeningen en blessures. Maar wist u dat u ze zelfs kunt gebruiken wanneer u te lang zit of staat? Wanneer dit het geval is dan wordt de pompwerking van uw kuitspieren tijdelijk uitgeschakeld. Het bloed stroomt dan vertraagt terug naar uw hart waardoor uw benen en voeten kunnen opzwellen met vocht. Dit kan weer spataderen tot gevolg hebben. Wilt u dit voorkomen, dan is het zeker aan te raden om steunkousen te dragen.

 

Drukklassen

Steunkousen zijn beschikbaar in verschillende drukklassen. Steunkousen hebben drukklasse 1, therapeutische elastische kousen zijn verkrijgbaar in drukklasse 2,3 en 4. Deze kousen worden vergoed door de zorgverzekering. Drukklasse 1 is te gebruiken voor kneuzingen, spierscheuringen en lichte spataderen. Drukklasse 2 is te gebruiken voor kramp in de spieren, erge spataderen en zwaar gezwollen benen en voeten. Drukklasse 3 is aan te raden bij zwakte in de diepe aderen, chronische klachten, ernstige spataderen en oedeem. Twijfelt u over welke drukklasse voor u het beste is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze specialisten.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen