Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4558 reviews
wat is een duimbrace

Wat is een duimbrace?

Een duimbrace is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om ondersteuning, stabilisatie en bescherming te bieden aan de duim. Het is een speciaal ontworpen orthopedisch hulpmiddel dat vaak bestaat uit flexibele materialen zoals neopreen, spalken, klittenband of elastische banden. Het wordt rond de duim en soms ook rond de pols gedragen om de duim te immobiliseren en de beweging te beperken. Wij vertellen je in deze blog graag meer over welke soorten er zijn en waarvoor hij gebruikt kan worden.

 

Welke functies heeft een duimbrace?

Het dragen van een duimbrace heeft meerdere functies. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op.

 

Stabilisatie

Een duimbrace zorgt voor stabiliteit rondom het duimgewricht door een verharde spalk. Dit zorgt ervoor dat de duim gestabiliseerd blijft en zo rust krijgt en op die manier rustig kan genezen. Dit zorgt weer voor vermindering van de klachten.

 

Bescherming

Het dragen van een duimbrace biedt bescherming tegen externe invloeden en voorkomt verdere schade. Het is vooral aan te raden bij activiteiten waarbij de duim kwetsbaar is voor stoten, vallen of overmatige belasting.

 

Pijnverlichting

Het dragen van een duimbrace kan pijn verminderen doordat er druk uitgeoefend wordt, de belasting wordt verdeeld en de duim in een comfortabele positie blijft. Dit verlicht de pijn.

 

 

Voordelen van het dragen van een duimbrace.

Het dragen van een duimbrace kent meerdere voordelen.

  • Sneller herstel: door de duim te stabiliseren en de beweging te beperken, kan een duimbrace het genezingsproces versnellen bij blessures zoals verstuikingen. Het zorgt voor een optimale omgeving voor weefselherstel.
  • Preventie van verergering: bij activiteiten waarbij herhaalde bewegingen of impact op de duim vaak voorkomen, kan het dragen van een duimbrace verdere schade voorkomen en het risico op verergering van blessures verminderen.
  • Ondersteuning bij dagelijkse taken: een duimbrace helpt je om dagelijkse taken uit te voeren, zelfs met een blessure. Het biedt extra ondersteuning en stabiliteit, zodat je je duim kunt gebruiken zonder overmatige druk of pijn.
  • Comfortabel en verstelbaar: moderne duimbraces zijn vaak gemaakt van comfortabele materialen die ademend zijn en goed passen. Ze kunnen ook verstelbaar zijn, waardoor je de mate van compressie en ondersteuning kunt aanpassen aan je individuele behoeften.

 

Welke soorten duimbraces zijn er?

Er zijn verschillende soorten duimbraces die speciaal zijn ontworpen om ondersteuning en stabiliteit te bieden aan mensen met blessures of aandoeningen aan de duim. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op:

  • Duimbrace met spalken: deze brace immobiliseert de duim en het polsgewricht. Ook is deze brace effectief bij het verminderen van pijn en het beperken van beweging na een duimverstuiking, fractuur of peesontsteking.
  • Compressiebraces: deze braces kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en bieden een mate van flexibiliteit tijdens verschillende activiteiten.
  • Duimbraces met klittenbandsluiting: deze braces worden gemaakt van zachte, comfortabele materialen en door het gebruik van de klittenbandsluiting kunt u ze altijd op de juiste manier aansnoeren zodat ze optimale ondersteuning bieden aan uw duim.

Podobrace heeft meerdere braces voor verschillende aandoeningen en blessures. Al onze duimbraces zijn gemaakt van het allerbeste materiaal en bieden comfort en ondersteuning. Heeft u vragen over een van onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze zeer deskundige klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het maken van de juiste keuze. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen