Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4681 reviews
wat is groeipijn bij kinderen en welke braces kunnen ondersteuning bieden

Wat is groeipijn bij kinderen en welke braces kunnen ondersteuning bieden?

Groeipijn komt veel voor bij kinderen tussen de 3 en 14 jaar en is een hele vervelende klacht. Het is ontzettend pijnlijk en kan een belemmering vormen voor je kind tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en sporten. Wij geven u in deze blog graag meer informatie over groeipijn en wat u kunt doen om uw kind zoveel mogelijk te ondersteunen.  

 

Wat is groeipijn?

Tussen 3 en 14 jaar kan er bij uw kind groeipijn optreden. Uw kind bevindt zich dan in een groeispurt. Groeipijn ontstaat waarschijnlijk doordat uw kind tijdens een groeispurt ineens snel groeit. De botten van uw kind groeien dan in een korte periode vrij hard, maar de spieren en pezen kunnen dit niet bijhouden. Hierdoor ontstaan (tijdelijke) spierverkortingen.  

 

Symptomen groeipijn

Er zijn meerder symptomen die kunnen optreden wanneer uw kind last heeft van groeipijn. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op:  

  • Pijn in de knieholtes en benen die zomaar ineens komt opzetten en ongeveer 10 minuten tot een kwartier aanhoudt.
  • Deze pijn komt vooral 's nachts opzetten en is 's morgens weer verdwenen 
  • Pijn aan beide benen
  • Periodes van hele hevige pijn, maar tegelijkertijd ook langdurig en zeurend
  • Sommige kinderen krijgen ook hoofdpijn en buikpijn, zijn vermoeid en hebben huilbuien
  • Het komt vaak voor in episodes. Zo kan uw kind een hele tijd geen last hebben van groeipijn en vervolgens weer een aantal weken wel

Hoe groeipijn te behandelen 

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen die uw kind kunnen helpen wanneer het last heeft van groeipijn. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op. 

  • Het masseren van de benen van uw kind kan heel fijn zijn en de pijn grotendeels wegnemen 
  • Ook het nemen van warme douche kan verlichting bieden.  
  • Blijven de pijnklachten aanhouden? Geef uw kind dan pijnstilling. Denk hierbij aan paracetamol. 
  • Medical taping: dit wordt vaak ingezet bij Osgood-Schlatter. Dit is een aandoening die ontstaat aan de knie wanneer uw kind last heeft van groeipijn.
  • Spierrekoefeningen. Doe samen met uw kind oefeningen om de spieren te rekken. Dit zal vrijwel zeker de klachten verlichten 
  • Ook het plaatsen van een koude doek op de pijnlijke plek geeft een hoop verlichting. Wanneer er een zwelling is opgetreden dan zal de zwelling hierdoor afnemen. Verder is het fijn om pijnklachten te verminderen.   

Welke producten kunt u gebruiken wanneer uw kind groeipijn heeft?

Er zijn een aantal hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de pijn bij uw kind te verlichten. Wij adviseren om halve gelzooltjes te dragen. Dit is vooral aan te raden wanneer de ziekte van Sever vastgesteld wordt. Dit is een aandoening die voorkomt bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud. Er treedt hierbij pijn en in sommige gevallen zwelling op. Het dragen van de zooltjes zorgt voor verlichting van de pijn en geven extra demping bij de hiel.

 

Kinderbrace kopen?

Voor de juiste hulpmiddelen om kinderen te ondersteunen bij groeipijn bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende soorten hulpmiddelen en kinderbraces om de pijn weg te nemen en ondersteuning te bieden aan de klachten van uw kind. Heeft u vragen over onze producten of over het gebruik ervan? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. Zij zetten hun expertise dagelijks in om alle vragen te beantwoorden en om iedereen van de juiste informatie te voorzien. Ze zijn bereikbaar via e-mail, live-chat en telefoon. 



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen