Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4481 reviews
wat is hallux valgus, en hoe los ik het op

Wat is Hallux valgus, en hoe los ik het op?

Hallux valgus is een veel voorkomende klacht. Wanneer u hier last van heeft, groeit de grote teen scheef ten opzichte van de andere tenen. Doordat deze grote teen scheef groeit, ontstaat er een knobbel die veel klachten kan veroorzaken. In deze blog gaan we in op de ins en outs van hallux valgus, wat de oorzaak is, wat de symptomen zijn en waar je het beste advies kunt vragen om het op te lossen.

 

Wat is het precies?

Een voet met hallux valgus is een voet met een afwijking aan de grote teen. Het middenvoetsbeentje is naar buiten gedraaid en groeit naar de andere kleinere tenen toe. Hierdoor is er vaak een knobbel zichtbaar aan de buitenkant van de grote teen. Omdat deze knobbel vaak vrij ver uitsteekt, gaat hij schuren als je een schoen draagt. Dit kan weer klachten geven als pijn, ontsteking, open wonden en huidirritatie.

 

Wat is de oorzaak van hallux valgus en wat zijn de klachten?

Over de oorzaak wordt nog veel gediscussieerd en is nog niet helemaal zeker. Onderzoekers denken dat het komt doordat mensen hun voeten in onnatuurlijke situaties bewegen, zoals smalle schoenen of hoge hakken, ook is het in de meeste gevallen genetisch bepaald. In feite komt hallux valgus zelden voor bij mensen die op blote voeten lopen. De meerderheid van de mensen heeft een milde vorm, waarbij behandeling niet of nauwelijks nodig is.

 

Patiënten met een ernstige vorm van hallux valgus ervaren meestal de volgende symptomen:

  • Ontstekingen
  • Een knobbel in de buurt van het middenvoetsbeentje
  • Middenvoetsbeentje is gedraaid of staat naar buiten
  • Het middenvoetsbeentje voelt pijnlijk aan
  • De ene voet wordt sneller moe dan de andere

Hoe behandel je hallux valgus?

De behandeling kan op verschillende manieren worden gedaan. De meeste gevallen ervaren milde klachten. Hiervoor kunnen de producten van Podobrace worden gebruikt om uw teen weer op de juiste plek te krijgen en de klacht te verminderen. Onze producten variëren van spalken tot zolen en tenenspreiders. Deze kunnen allemaal worden gebruikt om de klachten te verminderen en te verhelpen. Bij een zeer ernstige vorm kan een operatieve behandeling nodig zijn. Dit houdt een kleine operatie in, die vervolgens onderhouden moet worden met producten die wij hier bij Podobrace aanbieden om uw grote teen recht te houden totdat alles genezen is.

 

Bij de meer voorkomende klachten kunt u deze producten meteen gebruiken om uw grote teen weer wat rechter te zetten, en de klachten te verminderen. Ook zijn er speciale oefeningen die u kunt doen om meer beweeglijkheid in uw teen te krijgen, zodat de klachten afnemen.

 

Advies over de behandeling is het beste aan te vragen bij uw lokale fysiotherapeut, zodat deze kan zien in welke stadium uw hallux valgus is en hoe u dit het beste kunt behandelen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen