Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4142 reviews
knie verdraaaid, wat kan ik er aan doen

Knie verdraaid, wat kan ik er aan doen?

U heeft uw knie verdraaid, wat nu? Een verdraaiing van de knie komt vaak voor. Dit is een hele vervelende klacht die gelukkig wel snel te verhelpen is. Wij vertellen u graag meer over het ontstaan, de symptomen en de behandeling van een verdraaide knie. Lees hieronder snel verder:

 

Hoe ontstaat een verdraaide knie?

Een verdraaide knie ontstaat wanneer u bijvoorbeeld een verkeerde beweging maakt of wanneer je intensief sport. Ook wanneer je besluit om ineens een andere sport te beoefenen dan ligt het verdraaien van de knie op de loer. Je lichaam moet dan nog wennen aan het maken van andere bewegingen en dit heeft kan blessures tot gevolg hebben.

 

Wat zijn de symptomen als u uw knie heeft verdraaid?

Wanneer je je knie verdraait dan treedt er vaak zwelling op rondom het gewricht. De knie is pijnlijk en in sommige gevallen heeft de knie een vreemde stand. Ook knie-instabiliteit kan een gevolg zijn van een verdraaide knie.

 

Wat kunt u doen als u uw knie heeft verdraaid?

Wanneer je net je knie verdraaid hebt dan is het belangrijk om rust te nemen en de knie te koelen met een icepack. Vervolgens moet vastgesteld worden of er geen breuk in de knie zit. Wanneer dit vastgesteld is dan wordt er een gipsspalk of drukverband aangelegd. Wanneer er voor een drukverband gekozen wordt dan moet dit 24 uur blijven zitten en moet u uw been zoveel mogelijk omhoog houden om zwelling tegen te gaan. Na de 24 uur kunt u een elastische kous dragen. Loop de eerste paar dagen zoveel mogelijk op krukken. Een gipsspalk wordt voor 5 dagen aangemeten. U moet deze dagen met krukken lopen om de gipsspalk en uw pijnlijke knie zoveel mogelijk te ontlasten. Na deze vijf dagen keert u terug naar het ziekenhuis om de knie opnieuw te laten beoordelen. Er zal dan gekozen worden voor een vervolgtraject zoals fysiotherapie of een operatie. Dit is geheel afhankelijk van hoe het met uw knie gaat. Bij het verdraaien van de knie zijn de klachten doorgaans binnen zes weken over. Wanneer dit niet het geval is dan wordt er aanvullend onderzoek gedaan. Het dragen van een kniebrace raden wij ten zeerste aan. Deze biedt ondersteuning, bescherming en stabiliteit. Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen