Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4486 reviews
wat te doen tegen zweetvoeten

Wat te doen tegen zweetvoeten

Iedereen heeft wel eens last van zweetvoeten. Vooral bij warm weer of het dragen van te warme schoenen komt het probleem vaak voor. De ernst van zweetvoeten verschilt echter per persoon. Sommigen hebben zelfs extreme zweetvoeten, waarbij zij constant natte voeten hebben, terwijl de voeten juist koud aanvoelen. Maar wat zijn nou eigenlijk zweetvoeten?

 

Wat zijn zweetvoeten? 

Bij extreme zweetvoeten heeft u constant natte voeten. Daarbij kunt u last krijgen van een branderig gevoel, koude voeten en een nare geur aan de voeten. De warme, vochtige omgeving van de voet en de voedingsbodem aan dode huidcellen vormen samen de perfecte combinatie voor de aanwas van bacteriën en schimmels. Dit zorgt uiteindelijk voor een nare geur aan de voeten.

Zweetvoeten worden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, lichamelijke inspanning, slechte conditie, slecht ventilerende schoenen en/of sokken, verkeerde pasvorm van de schoenen, medicijnen of bepaalde aandoeningen. Maar hoe zijn zweetvoeten te behandelen?

 

Wat te doen tegen zweetvoeten 

Er zijn een aantal tips die u helpen bij het behandelen van zweetvoeten. De belangrijkste tips zijn voor u op een rijtje gezet.

 

Wassen en drogen van uw voeten 

Een goede hygiëne voor de voeten is heel belangrijk. Probeer uw voeten daarom regelmatig te wassen met (eventueel) antibacteriële zeep. Dit zorgt er namelijk voor dat de bacteriën worden gedood waardoor de productie van nare geurstoffen minder wordt.

Vochtigheid is een factor die de bacteriën en schimmels juist voedt. Daarom is het belangrijk om uw voeten na het wassen ook goed te drogen. Vergeet daarbij niet om goed tussen de tenen te drogen. Wanneer u extreme zweetvoeten heeft kunt u er ook voor kiezen om de voeten na het drogen te poederen. Deze doden de bacteriën waardoor de voeten nauwelijks zullen stinken. 

 

Vervang uw sokken regelmatig 

Wanneer u last heeft van zweetvoeten is het raadzaam om uw sokken regelmatig te vervangen. Op deze manier kunnen de bacteriën zich niet verder voortplanten in de sokken, waardoor de nare geuren wegblijven. Was de oude sokken op een hoge temperatuur om alle bacteriën te doden.

U kunt er daarnaast voor kiezen om zilversokken te dragen. Deze sokken zorgen voor een goede doorbloeding en vochthuishouding van de voeten, waardoor de bacteriën zich lastig kunnen voortplanten.

 

Draag luchtige inlegzolen in uw schoenen

Het kan helpen om luchtige inlegzolen in uw schoenen te dragen. Deze inlegzolen reguleren de lucht in de schoen waardoor de voeten minder snel zullen opwarmen en u dus minder zult zweten.

 

Draag de juiste schoenen 

Draag schoenen van materiaal dat goed ventileert en draag schoenen die niet zullen knellen. Ook is het belangrijk om de schoenen (waar mogelijk) regelmatig even uit te trekken om uw voeten, maar ook uw schoenen, even te laten drogen zodat het vocht verdwijnt. Op deze manier neem je een belangrijke voedingsbron van de bacteriën weg waardoor de kans op vermenigvuldiging vermindert.

 

Verzorg uw voeten goed 

Als laatste is het raadzaam om uw voeten goed te verzorgen. Probeer daarom regelmatig uw nagels te knippen en verwijder eelt. Dit zorgt namelijk voor veel bacteriën rondom de voet.

 

De behandeling 

Wanneer u last heeft van zweetvoeten is het dus raadzaam om uw voeten goed te behandelen. Podobrace biedt hiervoor de perfecte producten die u helpen bij de behandeling, waardoor de klachten snel zullen verdwijnen. 



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen