Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4327 reviews
Welke kniebrace heb ik nodig

Welke kniebrace heb ik nodig?

Een kniebrace is te gebruiken voor ontzettend veel aandoeningen en klachten. De braces zijn er in drie verschillende beschermingsniveaus. Elk beschermingsniveau is afgestemd om het soort klacht. Wij geven u in deze blog meer informatie over een aantal klachten aan de knie en geven u hierbij een advies over welke kniebrace het beste geschikt is voor de betreffende klacht. Lees hieronder snel verder:

 

Knieschijfbreuk

Een knieschijfbreuk ontstaat meestal door een harde botsing of val. Maar ook een langdurige overbelasting kan uiteindelijk leiden tot een patellafractuur. De behandeling van een knieschijfbreuk is altijd een operatie. Na de operatie is het raadzaam om een kniebrace te dragen. Voor een dergelijk zwaar letsel raden wij aan om een kniebrace van beschermingsniveau 3 te kiezen/nemen. Deze biedt de allerbeste ondersteuning bij zware letsels/klachten/aandoeningen. Wij raden bij deze klacht de Novamed scharnier kniebrace MAX met extra gekruiste banden aan.

 

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking wordt ook wel bursitis genoemd. Een slijmbeurs is een soort stootkussen op botdelen die uitsteken, zoals de heup, schouder, knie en elleboog. Wanneer de slijmbeurs overbelast raakt dan kan dit gaan ontsteken en een slijmbeursontsteking tot gevolg hebben. Wanneer u last heeft van een slijmbeursontsteking dan adviseren wij u de Dunimed kniesteun te gebruiken. Deze kniebrace heeft beschermingsgraad 1 en biedt u lichte ondersteuning.

 

Instabiliteit

Instabiliteit van de knie ontstaat wanneer uw kruisbanden niet goed meer werken of kapot zijn. U merkt dit vaak tijdens activiteiten waarbij veel zijwaarste krachten op de knie komen te staan. Het dragen van een kniebrace is een ontzettend goed hulpmiddel om uw pijnklachten te verminderen en om de instabiele knie de ondersteuning te bieden die hij nodig heeft. De Novamed kniebrace met scharnieren is een brace met beschermingsniveau 3. Dit is het zwaarste beschermingsniveau. Uw knie wordt met deze brace optimaal ondersteund. De brace is licht in gewicht dus u kunt nog wel soepel blijven bewegen. Ook heeft de brace een perfecte pasvorm en heerlijk draagcomfort.

 

Meniscus

In de knie zitten twee menisci; eentje aan de buitenkant en eentje aan de binnenkant. Ze voorkomen dat het kraakbeen overbelast of beschadigd raakt tijdens het lopen. Ook hebben ze een stabiliserende functie. Hoewel meniscusproblemen op elke leeftijd voorkomen, zien we toch dat het vaker optreedt op oudere leeftijd. De meniscus is namelijk vrij stevig en elastisch op jongere leeftijd en wordt zwakker naarmate de leeftijd vordert. Problemen met de meniscus zijn gelukkig goed op te lossen door het dragen van een kniebrace. Wanneer meniscusproblemen ook een instabiel gevoel in de knie veroorzaken raden we de Novamed Kniebrace met scharnieren aan. Deze brace is beschermingsniveau 3, dit is het zwaarste beschermingsniveau. Deze kniebrace biedt daarnaast ook nog enorm veel comfort. Wanneer u lichte klachten ervaart en de knie wel stabiel aanvoelt adviseren we u een model met beschermingsniveau 2 zoals de Dunimed kniebrace met baleinen

 

Kniebrace bij artrose

Artrose in de knie wordt ook wel kraakbeenbeschadiging genoemd. Er zijn meerdere factoren die dit kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan overbelasting, een groeistoornis, ontstekingen of erfelijkheid. De meest voorkomende symptomen zijn stijfheid, pijn, zwelling, instabiliteit en bewegingsbeperking. Voor ondersteuning van uw kniegewricht raden wij aan om de Novamed Kniebrace met scharnieren te gebruiken. Deze brace, van beschermingsniveau 3, is geschikt voor middelzware tot zware knieklachten.

 

Kniebrace kopen?

Heeft u nog vragen over de verschillende klachten of braces? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. Ons team bestaat uit medische specialisten die u graag te woord staan om u weer verder op weg te helpen. Zij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat. Wanneer u uw bestelling bij ons plaatst voor 23:59 dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag al in huis!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen