Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4512 reviews
Alles wat u wilt weten over het dragen van een duimbrace

Alles wat u wilt weten over het dragen van een duimbrace

Wanneer u uw duim blesseert is het raadzaam om een brace te dragen ter ondersteuning. Er zijn verschillende braces op de markt voor verschillende blessures en klachten. Wij geven u hieronder wat meer informatie over het dragen en onderhouden van een duimbrace. Lees hieronder snel verder!

 

Voor welke blessures kan ik een duimbrace dragen?

Een duimbrace biedt u ondersteuning bij klachten en blessures. Ook bij verschillende aandoeningen zoals een peesontsteking, artrose of reuma is het raadzaam om deze brace te dragen. Een duimbrace biedt niet alleen ondersteuning bij aandoeningen maar beschermt ook tegen stoten en verlicht pijn bij verrekking of overbelasting.

 

Welke maat is voor mij de juiste?

Welke maat u moet kiezen hangt heel erg af van het soort brace dat u nodig heeft. Sommige braces zijn er in 1 maat en dus te verstellen met klittenband zodat hij altijd passend is. Anderen zijn wel beschikbaar in verschillende maten. Op elk van onze productpagina’s vindt u een matentabel. Volg de instructies op deze matentabel op, dan bent u er van verzekerd dat u de juiste maat duimbrace ontvangt.

 

Hoe lang moet een brace gedragen worden?

Hoe lang u een duimbrace moet dragen is geheel afhankelijk van de ernst en de aard van de blessure. Het dragen van de brace dient ter ondersteuning en zal de pijn doen afnemen naar gelang u de brace draagt. Draag de brace in ieder geval zolang u pijn ervaart. Twijfelt u of u de brace al mag afdoen? Neem dan contact op met uw fysiotherapeut of specialist.

 

Kan een duimbrace worden gedragen tijdens het slapen?

Wanneer het noodzakelijk is voor de behandeling om een brace te dragen, dan is het geen probleem om de brace s'nachts te dragen. Let er wel op dat u de brace iets losser maakt zodat de bloedvaten niet worden afgekneld.

 

Kan ik zwemmen wanneer ik een duimbrace draag?

Met een duimbrace kan helaas niet gezwommen worden. Uiteraard kan de brace, indien gewenst, even kort gewassen worden. Wij raden het echter ten zeerste af om de brace onder de douche te dragen of tijdens het zwemmen.

 

Heeft u vragen over het gebruik van de duimbrace? Neem dan snel contact op met onze deskundige klantenservice. Ze zijn bereikbaar via telefoon, live-chat of e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen