Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
Hoe bespoedig ik de genezing van een ontstoken achillespees?

Hoe bespoedig ik de genezing van een ontstoken achillespees?

Heeft u een ontsteking in de achillespees en wilt u weten hoe u de genezing kunt bespoedigen? In deze blog leest u hoe.

 

De achillespees is een pees die de kuitspier en het hielbeen met elkaar verbindt. Op deze pees staat, bij het gebruik van de benen, een hoop spanning. Het is van belang dat de achillespees sterk genoeg is, aangezien deze wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het lopen, rennen of springen.

De oorzaak van een achillespeesontsteking ligt meestal bij het overbelasten van de pees. Dit gebeurt meestal bij sporters die hun achillespees intensief gebruiken. Daarnaast kan verouderend peesweefsel, overgewicht, korte kuitspieren en een verkeerde stand van de voet ook leiden tot een ontsteking in de achillespees.

 

Een achillespeesontsteking komt regelmatig voor. Hierdoor is er een aantal centimeter boven de hiel, een vervelende pijn te voelen. Maar hoe komt u hiervan af?

 

genezing van ontstoken achillespees bespoedigen

 

De behandeling

Er zijn verschillende manieren om de genezing van uw achillespees te bespoedigen. Zorg wel dat u deze manieren zorgvuldig uitvoert. Wanneer u dit doet, zult u al snel pijnvermindering rondom de pees voelen. Dit zijn de belangrijkste behandelmethodes:

 

Rust 

Bij het nemen van rust verdwijnen de klachten vaak al snel. Vermijd activiteiten zoals (hard)lopen en springen dus voor een tijdje. Wanneer u de achillespees genoeg rust geeft, zal deze langzamerhand vanzelf weer helen.

 

Nachtspalk 

Door het dragen van een spalk, is de pees constant gestrekt. Dit bespoedigt de genezing van de ontstoken achillespees.

 

Medicatie

Wanneer het lastig is om de achillespees constant te laten rusten, is het raadzaam om ontstekingsremmende medicatie in te nemen. Er wordt geadviseerd om deze medicijnen voor 6 weken te blijven slikken. Hierdoor zullen de klachten al snel verminderen.

 

Oefeningen 

Wanneer er problemen zijn met de achillespees, is het goed om de achillespees zoveel mogelijk op te rekken. Hierdoor wordt de pees namelijk sterker. Dit kan door middel van oefeningen. Deze kunt u via een fysiotherapeut, maar zijn ook simpel thuis te doen.

Meer weten over de verschillende oefeningen voor de achillespees? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Schoenen en/of zolen 

Verkeerde of versleten schoenen is een van de oorzaken van een ontstoken achillespees. Door schoenen met een iets hogere hak te dragen, staat er minder spanning op de achillespees. Daarbij is het ook mogelijk om inlegzolen met hakverhoging in uw schoenen te plaatsen. Deze zolen moeten wel in beide schoenen worden geplaatst. Anders kan er een beenlengte verschil ontstaan.
 

Achillespees bandage

Een effectieve manier om van uw achillespeesontsteking af te komen, is door het dragen van een achillespees bandage. Deze bandage biedt u goede ondersteuning en zal u helpen bij het herstel van de achillespeesontsteking.

 

genezing achillespees bespoedigen

 

Achillespees tapen 

Het intapen van de achillespees met sporttape, kan de genezing effectief helpen. De pees krijgt daardoor meer steun, waardoor deze minder wordt belast. De achillespees kan getapet worden door de fysiotherapeut, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen.

 

Wanneer mag ik mijn achillespees weer gebruiken? 

De genezing van achillespeesklachten kan vaak heel lang duren. Het is belangrijk dat het herstelproces wel serieus wordt genomen. Probeer uw achillespees dus zo min mogelijk te belasten, door geen sporten te doen waarbij u uw achillespees te erg belast. In plaats daarvan zijn sporten zoals zwemmen of fietsen wel mogelijk. Houd er wel rekening mee dat wanneer u pijn ervaart, u gelijk stopt met de pees te irriteren. Wanneer u voor lange tijd geen pijn meer heeft, kunt u het sporten en bewegen langzamerhand weer opbouwen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen