Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4585 reviews
hersteltijd van knie uit de kom

Hersteltijd van knie uit de kom

Een knie uit de kom, ook wel een patellaluxatie genoemd, is een blessure waarbij de knieschijf uit de kom schiet. Dit kan gebeuren door een plotselinge draaiing of val, of door een ongeluk. Wanneer uw knie uit de kom is dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk herstelt. De hersteltijd duurt helaas lang. Wij geven u hieronder meer informatie over het herstel wanneer uw knie uit de kom is geraakt.

 

Wat is een knieschijfluxatie?

Een knieschijfluxatie is een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom schiet. Dit kan gebeuren door een plotselinge draaiing van de knie, een val of een direct trauma. Een knieschijfluxatie kan leiden tot pijn, zwelling, stijfheid en instabiliteit van de knie. In sommige gevallen schiet de knie vanzelf weer terug in de kom. Wanneer dit niet het geval is dan moet dit gebeuren door een hulpverlener.

 

Hoe lang duur het herstel?

De hersteltijd na een knieschijfluxatie varieert afhankelijk van de ernst van de blessure. Bij een milde luxatie is de hersteltijd meestal ongeveer 6 weken. Bij een ernstige luxatie kan de hersteltijd tot 6 maanden duren. Het is belangrijk om de eerste weken na de luxatie de knie zoveel mogelijk rust te geven.

 

knie uit de kom hersteltijd

 

Wanneer kunt u starten met fysiotherapie?

Wanneer de knie weer in de kom zit dan kunt u na ongeveer twee weken starten met fysiotherapie. Dit kan u helpen om de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van je knie te verbeteren. Ook kan de fysiotherapeut ervoor zorgen dat dislocatie van de knieschijf in de toekomst voorkomen wordt. Na ongeveer zes weken kunt u voorzichtig weer lichte activiteiten oppakken. Na ongeveer 3 tot 6 maanden kunt u weer sporten. Let goed op uw eigen grenzen en ga daar niet overheen. De knie zal een gevoelige plek blijven.

 

Tips voor een sneller herstel

Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen om het herstel te bespoedigen na het krijgen van een knieschijfluxatie:

 

•             Volg de instructies van je arts of fysiotherapeut goed op.

•             Rust voldoende en vermijd activiteiten die de knie belasten.

•             Gebruik, indien nodig, pijnstillers om de pijn te verminderen.

•             Doe oefeningen om de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van je knie te verbeteren.

•             Het dragen van een kniebrace kan ondersteuning en stabiliteit bieden.

 

hersteltijd van knie uit de kom

 

Met een goede behandeling en naleving van de instructies van je arts of fysiotherapeut, kun je vaak weer volledig herstellen van een knieschijfluxatie.

 

Meer informatie nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van dit artikel wellicht een aantal vragen heeft. Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u weer verder op weg te helpen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen