Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4662 reviews
het belang van ergonomisch werken

Het belang van ergonomisch werken

In deze roerige tijden, waarin thuiswerken nog steeds het advies is, is het belang van ergonomisch werken nog steeds van groot belang. Ergonomie is het aanpassen van de omgeving aan de mens. Vrij vertaald houdt dit in dat u de juiste houding aanneemt op uw werk en genoeg pauzes neemt gedurende de dag. Dit is niet zomaar bedacht maar is zelfs opgenomen in de wet! Hierin staat vermeld dat ‘tenzij dit niet redelijkerwijs kan worden gevergd, worden werkplekken ingericht volgens de economische beginselen.’

 

Bij Podobrace staat het welzijn van de altijd mens voorop! Hierom hebben wij ook een ruim aanbod producten in ons assortiment die u helpen bij het behouden van een correcte werkhouding, om zo ergonomisch te werken Lees hieronder welke producten dit zijn:

 

Ergonomische muismat

Een ergonomische muismat biedt optimale ondersteuning voor de polsen en iets te gebruiken bij klachten zoals RSI overbelasting, en Carpaaltunnelsyndroom. Ook is de muismat goed te gebruiken bij artrose, reuma en peesontsteking.

 

Ergonomisch werken met een Voetensteun

Door een ergonomische voetensteun te gebruiken geef je je voeten rust en verbeter je de bloedsomloop. De voetensteun is kantelbaar en voorzien van een antislip-laag. Je voeten glijden hierdoor niet weg en blijven stabiel op de steun staan. Tip: strek tijdens het werken regelmatig je benen. Dit houdt de doorbloeding op gang en voorkomt vermoeidheid. Het gebruik van een voetensteun helpt significant met een ergonomische werkplek.

 

Polssteun toetsenbord

Een polssteun voor een toetsenbord is een comfortabele kussen waarop u uw polsen kunt laten rusten terwijl u het toetsenbord gebruikt. Dit zorgt er voor dat u een betere houding aanneemt. Het gebruik van deze polssteun zorgt voor een natuurlijke positionering van de arm en de pols waardoor de kans op blessures afneemt.

 

Ergonomisch werken met een verticale muis

Ergonomisch werken is ook belangrijk met het gebruik van een muis. De Ergolution Ergonomische muis beschikt over twee knoppen en een scrollwheel. Dit bevordert de verticale stand van de pols, hand, arm en vingers. De spierspanning in de arm en pols worden verlaagd waardoor klachten aanzienlijk zullen worden verminderd.

 

Als laatste hebben wij nog een aantal tips voor u zodat u er van verzeker bent dat u de beste werkomstandigheden voor uzelf creëert.

 

Tips:

  • zorg voor voldoende afwisseling tijdens het werken
  • Neem regelmatig pauze
  • Doe oefeningen om de spieren en schouders te ontlasten
  • Zorg voor een goede lichamelijke conditie

Let op de juiste lichaamshouding wanneer u langdurig moet zitten of staan.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen