Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4329 reviews
knieklachten

Knieklachten

Pijnlijke knieën is een klacht die we elke dag in onze praktijken tegenkomen. We lopen een leven lang op onze benen, maar gaan er onbewust onzorgvuldig mee om.  We 'mishandelen' onze voeten met verkeerde zolen en verkeerd schoeisel en overbelasten daardoor onze gewrichten met knieklachten als gevolg.  

 

Wat zijn knieklachten? 

Bij knieklachten heeft u last van de knie of de gewrichten eromheen. De oorzaak van knieklachten ligt meestal bij één of andere vorm van trauma of overbelasting, maar kniepijn kan ook worden veroorzaakt door problemen aan de meniscus, een lopersknie, overgewicht of ouderdom.

 

Soorten knieklachten en symptomen 

Er zijn heel veel verschillende soorten knieklachten. We hebben de meest voorkomende klachten voor u verder uitgelicht.

 

Pijn in de binnenkant van de knie 

Pijn in de binnenkant van de knie kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een verdraaiing van de knie of plotselinge val, maar ook overbelasting kan zorgen voor pijnklachten aan de binnenkant van de knie. Vaak wordt dit veroorzaakt door een afwijkende functie van de voet of knie. De meest voorkomende symptomen van deze klacht zijn een instabiele en stijve knie. Ook kan er een zwelling of zeurende pijn optreden.

 

Pijn in de buitenkant van de knie 

Pijn aan de buitenkant van de knie is vaak te wijten aan een trauma of het verdraaien van de knie, maar kan ook veroorzaakt worden door overbelasting van de knie. Bij het verdraaien van de knie beschadigt de buitenmeniscus. Hierdoor voelt u pijn aan de buitenkant van de knie.

 

Pijn in de knieholte

In de knieholte zitten veel aanhechtingen van spieren, bloedvaten en zenuwen. Doordat de punten daar samenkomen, kan de pijn in de knieholte veel oorzaken hebben. De oorzaak kan liggen bij een trauma, overbelasting of artrose. Bij artrose is de kwaliteit van het kraakbeen verslechterd, waardoor er pijn in het gewricht optreedt. Wanneer de achterste kruisband in de knieholte beschadigd raakt, kunt u pijn ervaren in de knieholte. 

 

Pijn aan de knieschijf 

Pijn aan de knieschijf komt meestal door een trauma, zoals een breuk van de knieschijf, het uit de kom gaan van de knieschijf of het verdraaien van de knie. Ook kan de oorzaak liggen bij overbelasting of een afwijking van de voet of het been. De pijn neemt toe bij belasting, zoals: traplopen, wandelen of fietsen. Ook het buigen van de knie wordt pijnlijk.

 

Kniepijn kan vervelende klachten met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan artrose in de knie, een lopersknie, een peesontsteking in de knie, vocht in de knie, kruisband problematiek of een breuk in de knie.

 

Behandeling knieklachten 

Een bezoek aan de dokter of fysiotherapeut is bij deze klacht een vereiste. Om de knie voor, na of tijdens de problematiek de optimale steun, stabiliteit, bescherming en rust te geven, is de aanschaf van een kniebrace altijd de juiste en veiligste beslissing. Ook kan de brace de genezing bevorderen. De knie wordt hierdoor maximaal ondersteund en kan daardoor weer schadevrij belast worden, waardoor sporten en werken weer mogelijk wordt. 

 

Bij constante overbelasting van de knie kan de oorzaak ook lager te vinden zijn. In dit geval is de oorzaak namelijk een platvoet. Een platvoet, versterkt door fout schoeisel, kan tot ernstige knieklachten leiden, met veel pijn als gevolg. Een inlegzool die speciaal is ontworpen voor platvoeten, kan u hierbij helpen.

 

Onze Podoposturale praktijk is al meer dan 30 jaar erin gespecialiseerd om klachten te verhelpen, voorkomen of verlichten. Hoe? Door gebruik te maken van de beste, efficiëntste en meest effectieve (sport)zolen en (sport) braces op de markt, geselecteerd met de meest optimale zorg uit een enorm scala van aanbiedingen. Al onze producten en zolen zijn door de jaren heen uitvoerig getest in onze praktijk en door topsporters. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis (vanuit verschillende invalshoeken) kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze producten en (sport)zolen bevestigen.  


Daarbij zijn onze Podoposturaal therapeuten erin gespecialiseerd om diverse klachten, voortkomend uit een meer gecompliceerder probleem, te verhelpen door middel van onze individueel aangepaste zolen. In onze Podoposturale praktijk in Volendam helpen wij, met onze achtergrond in verschillende medische disciplines, metingen en een screening van het hele bewegingsapparaat, patiënten al vele jaren van hun knieklachten af. Onze individueel aangepaste (sport)zolen hebben namelijk een directe werking op spierketens, waardoor de lichaamshouding verandert en uw knieklachten zullen verdwijnen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen