Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
6255 reviews
kun je met een zweepslag in de kuit autorijden

Kun je met een zweepslag in de kuit autorijden?

Een zweepslag in de kuit is zeer vervelend en uitermate pijnlijk. Autorijden met een zweepslag is dan ook niet mogelijk. Wij geven u graag meer informatie over wat een zweepslag precies is, wat u er aan kunt doen en wanneer u weer kunt autorijden! Lees hieronder snel verder.

 

Wat is een zweepslag in de kuit?

Een zweepslag is een (gedeeltelijke) spierscheur aan de binnenzijde van de kuit. Deze spierscheuring kan ontstaan wanneer je je kuitspieren plotseling krachtig aanspant. Er ontstaat dan een plotselinge heftige scherpe pijn of brandend gevoel in de kuit. Dit voelt alsof er een racket, bal of zweep tegenaan wordt geslagen.

 

zweepslag kuit autorijden

 

Wat veroorzaakt het?

Een zweepslag in de kuit wordt vaak veroorzaakt door een plotselinge, grote belasting op de spier. Dit ontstaat wanneer je plotseling sprint, springt of jezelf afzet. Maar ook wanneer je geen goede warming-up uitvoert wanneer je gaat sporten, dan ontstaat er een risico op zweepslag. Ook eerdere blessures aan de kuitspieren, verzwakte spieren of een slechte conditie kunnen het risico op een zweepslag vergroten.

 

Wanneer kun je weer autorijden met een zweepslag in de kuit?

De herstelperiode van een zweepslag is tussen de 2 en 6 weken. Het is in de periode niet aan te raden om te autorijden. De algemene regel is dat u veilig moet kunnen rijden, wat betekent dat u zonder hulpmiddelen alle handelingen moet kunnen uitvoeren. Hiervoor is het essentieel dat uw armen en benen volledig functioneel zijn. Na de herstelperiode is het belangrijk om goed te voelen of u er al aan toe bent om te autorijden. Stap bij twijfel niet in de auto.

 

kun je autorijden met zweepslag

 

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn een aantal behandelingen mogelijk wanneer er een zweepslag ontstaat. Het is belangrijk om uw kuit gelijk te koelen gedurende 10 tot 15 minuten. Houd daarna zoveel mogelijk rust, met uw been in de lucht, om zwelling te verminderen. Bouw belasting en beweging heel rustig aan op, na de acute fase. U kunt in deze opbouwende fase een kuitbrace dragen ter ondersteuning. Houd er rekening mee dat het herstel echt wel 2 tot 6 weken kan duren.

 

Meer informatie nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan voor u klaar om u verder te helpen en al uw vragen te beantwoorden. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen