Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
leven met een versleten knie

Leven met een versleten knie

Bij een versleten knie is er sprake van een aandoening aan het kraakbeen. Door deze blessure slijt het kraakbeen rondom het kniegewricht. Dit zorgt voor stijfheid en pijn. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om deze klachten te verminderen. In deze blog geven wij een aantal tips hoe je kunt leven met een versleten knie. Lees gerust verder.

 

De klachten bij een versleten knie

Bij een versleten knie heb je last van pijn en stijfheid bij het bewegen. De knie kan als gevolg van vochtophoping ook opzwellen. Meestal gaat een versleten knie gepaard met een krakend geluid. De knie kan ook warm aanvoelen als er een ontsteking in het kniegewricht zit.

 

leven met een versleten knie

 

Tips om te leven met een versleten knie

Hieronder geven wij een aantal tips die je toe kunt passen om te leven met een versleten knie:

 

Leg een kussen onder de knie

Leg een kussen onder de betreffende knie tijdens het slapen. Het kussen zorgt ervoor dat de knie wordt ondersteund tijdens het slapen. Bovendien is dit ook een gezonde houding voor de rug en het bekken. Dit kan in de ochtend zorgen voor minder stijfheid als je op staat.

 

Zorg voor een gezond gewicht

De kans op artrose wordt vergroot door een hoog lichaamsgewicht. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een gezond gewicht. Als u afvalt, vermindert u de belasting op de knieën en kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Voer oefeningen uit

Als u een versleten knie heeft, dan is het belangrijk om de spieren rondom de knie te trainen. Het is belangrijk om te blijven bewegen. Probeer daarom elke dag minimaal een half uur te bewegen (bijvoorbeeld wandelen of fietsen). Zo blijft de knie zo soepel mogelijk en maak je de spieren rond de knie sterker.

 

Draag een kniebrace

Het dragen van een kniebrace biedt ondersteuning en kan de pijn in de knie verlichten. Hierdoor is de beweeglijkheid groter en kan de knie sneller herstellen. Bovendien kan een versleten knie instabiel aanvoelen. Het dragen van een kniebrace zorgt voor meer stabiliteit.

 

kniebrace dragen versleten knie

 

Meer informatie ontvangen?

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over het leven met een versleten knie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Ons team van enthousiaste deskundigen beantwoorden uw vragen met plezier en helpen u graag op weg.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen