Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4592 reviews
mag je hardlopen met lage rugpijn

Mag je hardlopen met lage rugpijn?

We krijgen allemaal wel eens te maken met blessures. Ook rugklachten zoals lage rugpijn komt vaak voor, niet alleen bij hardlopers. Deze klachten kunnen het lastig maken om hard te lopen. In deze blog leggen wij uit of je mag hardlopen met lage rugpijn. Lees gerust verder.

 

hardlopen met lage rugpijn

 

Wat is lage rugpijn?

Bij lage rugpijn is er sprake van pijn tussen het stuitje en de onderste ribben. Dit wordt ook wel spit of lumbago genoemd. Bij de meeste mensen heeft deze pijn te maken met de spieren, banden en gewrichten in de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bekken, bil of het been.

 

Kan ik ermee hardlopen?

Het is niet altijd verstandig om hard te lopen bij lage rugpijn. De schokbelasting is bij hardlopen best groot, waardoor de pijn soms moeilijk te verdragen is. Indien het wel gaat en de pijn meevalt, dan is het prima om hard te lopen. Als het pijn doet tijdens of na het hardlopen, dan is het verstandig om er even tijdelijk mee te stoppen. Je kunt dan beter even gaan wandelen of fietsen tot de klachten weg zijn en het daarna weer rustig opbouwen. Probeer echter wel in beweging te blijven, want bewegen helpt bij rugklachten.

 

mag hardlopen met lage rugpijn

 

Hardlopen en rugklachten

Hardlopen zorgt ervoor dat je de spieren goed traint. Je moet je spieren namelijk constant aanspannen en ontspannen. Hardlopen is dus heel goed om rugklachten te voorkomen. Bovendien maak je hiermee je spieren sterker. Indien je spieren niet sterk zijn, kan hardlopen juist rugklachten veroorzaken. Meestal is er dan sprake van een onderliggende oorzaak waardoor hardlopen ineens overbelasting kan zijn.

 

Luister naar je lichaam

Uiteindelijk is het belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Indien je te veel pijn ervaart, is het niet verstandig om hard te lopen met lage rugpijn. Je kunt dan het beste rust nemen. Als de klachten langer aanblijven en de klachten niet verdwijnen, dan adviseren wij om een fysiotherapeut raad te plegen. Deze kan je sneller op de been helpen en de juiste adviezen geven. Verder kan het dragen van een rugbrace ondersteuning bieden bij rugklachten.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen