Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4587 reviews
pijn aan de binnenkant van uw knie na het wandelen

Pijn aan de binnenkant van uw knie na het wandelen

Regelmatig een lekkere lange wandeling maken is niet alleen ontzettend leuk, maar heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, je wordt er fitter van en je kunt er goed je hoofd leeg meemaken. Wanneer je veel wandelt dan kunnen er blessures optreden. Zo kun je pijn aan de binnenkant van je knie krijgen na het wandelen. Wij vertellen je in deze blog hier graag meer over!

 

pijn binnenkant knie na wandelen

 

Wat veroorzaakt kniepijn na wandelen?

Kniepijn is een veelvoorkomende blessure onder wandelaars. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die kniepijn na het wandelen veroorzaken. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op.

 

Overmatige belasting

Wandelen is vaak een eenzijdige belasting van de knie. Overmatige belasting van de knie kan leiden tot milde tot matige pijn in het kniegebied.

 

Zwakke bilspieren

Wanneer je veel zit en een zittend beroep hebt en je gaat ineens veel wandelen dan kun je last krijgen van kniepijn. Omdat je bilspieren zwak zijn, trekt het aan de knie wat pijn veroorzaakt na een lange wandeling.

 

Peesontsteking (tendinitis)

Bij het blijvend (ongecontroleerd) belasten van de knie kan een kniepeesontsteking ontstaan. Dit kenmerkt zich door een scherpe pijn boven en onder de knieschijf gepaard met een branderig en zwellend gevoel.

 

Artrose

Ook artrose kan een oorzaak zijn van pijn in de knie na het wandelen. Artrose is een aandoening die in de loop van de tijd bij het kniegewricht kan optreden. Wanneer u aanhoudende kniepijn heeft dan kan dit een teken zijn dat het kraakbeen dunner wordt. Dit is dan waarschijnlijk artrose.

 

Tips om pijn aan de binnenkant van de knie na het wandelen te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om pijn in de knie na het wandelen zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg ervoor dat u goede wandelschoenen aanschaft. Schoenen met voldoende demping zorgen ervoor dat het kniegewricht worden ontlast. Ook het uitvoeren van een warming-up en cooling-down kunnen helpen om klachten te voorkomen. Ook het doen van spierversterkende oefeningen kunnen helpen om klachten te voorkomen. Dit versterkt uw spieren en verlaagt blessures.

 

pijn aan de binnenkant knie na het wandelen

 

Welke behandelingen zijn er nodig?

Wanneer u ondanks het opvolgen van de hiervoor genoemde tips toch nog pijnklachten ervaart dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om deze klachten te verminderen. Wij sommen ze hieronder voor u op:

  • Neem na de wandeling zoveel mogelijk rust. Wanneer je rust dan herstellen de spieren sneller. Dus ga, als het lukt, na een wandeling even liggen.
  • Maak gebruik van de RICE methode. Dit betekent rust, ijs, compressie en hoogstand. Rust eerst zoveel mogelijk uit, koel de knie vervolgens met ijs. Geef vervolgens druk op de knie en hou de knie omhoog.
  • Wanneer de pijn dusdanig erg is dan kunt u pijnstillers nemen. Deze verlichten de pijnklachten en bieden de nodige verlichting.
  • Wanneer je langdurig last hebt van pijn in de knie dan is het raadzaam om naar een fysiotherapeut te gaan. Hij of zij kan de pijn verlichten en u helpen met het doen van oefeningen en het geven behandelingen.
  • Het dragen van een kniebrace biedt u de juiste ondersteuning en stabiliteit en verlicht de pijn tijdens het wandelen. Kniebraces zijn er in verschillende beschermingsniveaus en voor verschillende klachten. Laat u adviseren door uw behandelend arts of een specialist over welke brace het beste geschikt is bij uw klachten.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Ons team bestaat uit deskundige enthousiaste medewerkers die al uw vragen met veel plezier beantwoorden.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen