Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4587 reviews
pijn in hak bij lopen

Pijn in hak bij lopen

Pijn in de hak bij het lopen is een veel voorkomende klacht die kan worden veroorzaakt door een aantal factoren. De meest voorkomende oorzaak is hielspoor. Hielspoor is een verdikking van het bot onder de hiel. Het wordt veroorzaakt door overbelasting van de peesplaat die de achillespees verbindt met de hiel.

 

Wat veroorzaakt pijn in de hak bij het lopen?

Hielpijn kan worden veroorzaakt door een langdurige of plotselinge overbelasting van de botten, pezen en spieren in de hiel. Aanhoudende belasting kan tot pijn en zwelling leiden. Er zijn erg veel mogelijke oorzaken die leiden tot hielpijn. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op:

  • Uw voeten roteren te veel naar binnen als u loopt (overpronatie)
  • U loopt, staat of rent gedurende lange tijd, vooral op harde oppervlakken.
  • Een nadelige voetstand
  • U loopt, staat of rent gedurende lange tijd, vooral op harde oppervlakken
  • Verkeerd schoeisel voor uw voettype
  • U heeft te veel spanning in de kuitspieren

pijn in hak bij lopen

 

Welke symptomen kunnen er optreden?

Er zijn meerdere symptomen die optreden wanneer u pijn in de hak van uw voet ervaart. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op.

  • Zwelling in de hak
  • Stekende of brandende pijn in de hak
  • Pijn bij het opstaan of lopen
  • Stijfheid in de hak
  • Pijn die erger wordt bij langdurig staan of lopen

Hoe wordt pijn in de hak tijdens het lopen vastgesteld?

Wanneer u met klachten van pijn in de hak van uw voet bij uw behandelend arts komt dan zal hij of zij u eerst lichamelijk onderzoeken en luisteren naar de klachten. Vervolgens kan er gekozen worden voor aanvullend onderzoek. Door het maken van een echo kan wellicht een zwelling van het peesblad gezien worden en zo wordt hielspoor bevestigd. Ook kan er een röntgenfoto gemaakt worden om andere klachten uit te sluiten.

 

pijn hak bij lopen

 

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen wanneer u pijn heeft in de hak van uw voet. Zo zijn er rekoefeningen die u kunt doen, rust houden of speciale inlegzooltjes gebruiken. Heeft u na een aantal maanden nog steeds pijn? Dan is het raadzaam om naar een specialist te gaan. Hij of zij kan u helpen met bijvoorbeeld shockwave therapie, het intapen met kinesiotape of injecties met corticosteroïden. Welke behandeling het beste bij u past gaat in overleg met uw arts of fysiotherapeut.

 

Meer informatie nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen heeft. U kunt contact opnemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u weer verder op weg te helpen. Wij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen