Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4532 reviews
voetklachten

Voetklachten

Pijnklachten aan voeten en enkels zijn veelvoorkomend. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de voet 26 beentjes en 33 gewrichten telt, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen. Met iedere stap oefenen we een kracht van 2 tot 3 keer ons lichaamsgewicht uit op onze voeten en enkels.

Met gemiddeld zo'n 7500 stappen per dag is het vrij logisch dat veel mensen klachten ondervinden. Om de enkel optimaal te steunen beschikt Podobrace over een selectie van de allerbeste enkelbraces van dit moment.

 

Wat zijn voetklachten?

Voetklachten komen voornamelijk voor in de vorm van pijn, maar ook prikkelingen, tintelingen of andere gevoelens. De oorzaak van voetklachten ligt meestal bij verkeerd schoeisel, overbelasting, overgewicht of een verkeerde stand van de voet. In het geval van een verkeerde voetstand beschikt Podobrace over de allerbeste sportzolen van dit moment.

 

Verschillende soorten voetpijn

Wanneer er wordt gekeken naar de pijnklachten rondom de voet, zijn er verschillende soorten voetpijn.

 

Pijn voorkant voet

Pijn aan de voorkant van de voet doet zich meestal voor in de vorm van pijn in de gewrichten van de tenen, voorkant van de wreef of pijn onder de bal van de voet. De meest voorkomende pijnklachten aan de voorkant van de voet zijn pijn onder de bal van de voet, een gebroken middenvoetsbeentje, pijn door een likdoorn, pijn door hallux valgus of pijn door hamertenen.

Om de juiste oorzaak voor de pijn te achterhalen is het raadzaam om een podotherapeut bezoeken. Om het herstelproces te bevorderen, biedt Podobrace de beste inlegzolen van dit moment.

 

Pijn bovenkant voet

Bij pijn aan de bovenzijde van de voet komt meestal voort uit klachten zoals een gebroken middenvoetsbeentje of artrose in de middenvoet. Bij artrose kunt u een verdikking op de wreef voelen, doordat de kwaliteit van het kraakbeen verslechtert. Verder zorgt de combinatie van een holvoet en een te krappe schoen voor vervelende pijnklachten. Voor de behandeling van deze klachten, bieden de inlegzolen van Podobrace de juiste ondersteuning.

 

Pijn onderkant voet

De onderkant van de voet krijgt met veel wrijving en druk te maken. Stekende pijn onder de voet kan wijzen op hielspoor, maar ook pijn onder het grote teengewricht kan pijnklachten veroorzaken. Voor de behandeling van deze klachten, biedt Podobrace de beste inlegzolen van dit moment.

 

Pijn binnenkant voet

Aan de binnenkant van de voet komen veel verschillende pijnklachten voor. Zo kunt u last hebben van tintelingen, zwellingen of uitstralende pijn. Veel voorkomende klachten aan de binnenkant van de voet zijn een hallux valgus, hielspoor of overbelasting.

Ook kunt u uitstralende pijn aan de binnenzijde van de enkel ervaren door het tarsaal tunnelsyndroom.

Voor deze klachten biedt Podobrace de beste inlegzolen en enkelbraces. Daarnaast bieden wij de juiste ondersteuning voor hielspoor en de beste spalken voor hallux valgus.

 

Pijn buitenkant voet

Pijn aan de buitenkant van de voet kan als vervelend worden ervaren, omdat dit deel van de voet regelmatig contact maakt met de schoen tijdens het lopen. Dit zorgt voor druk en wrijving. Veel voorkomende klachten die zich aan de buitenkant van de voet bevinden zijn likdoorns of een verharde knobbel aan de zijkant van de voet. Deze klachten kunnen verholpen worden met de inlegzolen van Podobrace.

 

Naast pijn in de voet, zijn er nog vele andere klachten die geen pijn doen, maar wel als vervelend kunnen worden ervaren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook last hebben van zweetvoeten en wintervoeten.

 

Behandeling voetklachten

Onze Podoposturale praktijk is al meer dan 30 jaar erin gespecialiseerd om voetklachten te verhelpen, voorkomen of verlichten. Hoe? Door gebruik te maken van de beste, efficiëntste en meest effectieve (sport)zolen en (sport) braces op de markt, geselecteerd met de meest optimale zorg uit een enorm scala van aanbiedingen.

Al onze producten en zolen zijn door de jaren heen uitvoerig getest in onze praktijk en door topsporters. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis (vanuit verschillende invalshoeken) kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze producten bevestigen.


Daarbij zijn onze Podoposturaal therapeuten erin gespecialiseerd om diverse klachten, voortkomend uit een meer gecompliceerder probleem, te verhelpen door middel van onze individueel aangepaste zolen. In onze Podoposturale praktijk in Volendam helpen wij, met onze achtergrond in verschillende medische disciplines, metingen en een screening van het hele bewegingsapparaat, patiënten al vele jaren van hun voetklachten af. Onze individueel aangepaste (sport)zolen hebben namelijk een directe werking op spierketens, waardoor de lichaamshouding verandert en uw voetklachten zullen verdwijnen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen