Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4681 reviews
welke voordelen biedt het dragen van een duimbrace bij duimblessures

Welke voordelen biedt het dragen van een duimbrace bij duimblessures

Wat is een duimbrace?

Een duimbrace is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om de duim ondersteuning te bieden en bescherming bij blessures. Er zijn veel verschillende soorten duimbraces verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Sommige duimbraces zijn ontworpen om de duim te ondersteunen in een neutrale positie, terwijl andere duimbraces zijn ontworpen om de duim in een specifieke positie te houden. Wij sommen hieronder een aantal voordelen van het dragen van een duimbrace voor je op.

 

Verbeterde mobiliteit

De mobiliteit van uw duim kan sterk verbeterd worden door het dragen van een duimbrace. De duim wordt door de brace in een neutrale positie gehouden waardoor de duim meer ontspannen is en pijn vermindert.

 

Afname van zwelling

Door het dragen van een duimbrace kan de zwelling in de duim afnemen. Dit komt doordat de bloedstroom verbetert wordt en er minder druk op spieren en gewrichten ontstaat.

 

Bescherming tijdens het uitoefenen van activiteiten

Tijdens het sporten of uitvoeren van dagelijkse activiteiten kan het dragen van een duimbrace bescherming bieden. De duimbrace biedt dusdanige bescherming dat er geen nieuwe blessures kunnen ontstaan.

 

Verlichting van pijn

Wanneer u pijnklachten ervaart als gevolg van een duimblessure dan is het aan te raden om een duimbrace te dragen. Doordat de brace compressie en ondersteuning biedt, wordt de druk op het geblesseerde gebied verminderd. Dit zorgt voor verlichting van de pijn en hierdoor kunnen de dagelijkse activiteiten makkelijker uitgevoerd worden.

 

Bevordering van het genezingsproces

Het genezingsproces kan bevorderd worden door het dragen van een duimbrace. Wanneer je een duimbrace draagt dan krijgt het duimgewricht de nodige ondersteuning en rust. De belasting van het gewricht wordt hierdoor geminimaliseerd waardoor de kans op zwellingen, ontstekingen en pijn afneemt.

 

Duimbrace kopen?

Het dragen van een duimbrace biedt dus tal van voordelen. Bent u benieuwd welke duimbrace voor u het beste is? Neem dan contact op met onze zeer deskundige klantenservice. Ons team bestaat uit medische specialisten die elke vraag kunnen beantwoorden en u met veel plezier van alle informatie kunnen voorzien. Wij zijn bereikbaar via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen