Snel gratis advies:
085-2010818

MENU
4481 reviews
tips bij het aanschaffen van een gamestoel

Tips bij het aanschaffen van een gamestoel

Je bent eindelijk overstag; geen ellende meer met rugpijn en zere armspieren van het vele gamen. Je gaat jezelf een groot plezier doen met de aanschaf van een gamestoel! Maar waar moet je dan precies op letten? Het aanbod van gamestoelen is tegenwoordig ontzettend groot en wij snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus volgen hieronder een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van de juiste gamestoel!

 

Welk budget?

Tuurlijk, als je een gamestoel gaat aanschaffen dan wil je natuurlijk gelijk de beste en meest luxe die er te koop is. Het is natuurlijk maar de vraag of je portemonnee het daar ook mee eens is. Gamestoelen zijn er in verschillende prijsklassen en kwaliteit. Bij Podobrace krijg je de beste kwaliteit stoel voor een mooie prijs. Een gamestoel vraagt wel een beetje investering; voor een paar tientjes in de kwaliteit gewoon ontzettend slecht. Maar een gamestoel gaat jaren mee en vergt geen onderhoud.

 

Uiterlijk

Het belangrijkste is natuurlijk dat je gamestoel super lekker zit. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Want hoe gaaf staat zo’n vette gamestoel in jouw kamer?! Je vrienden zullen jaloers zijn bij het zien van een mooie officiële gamestoel. De gamestoelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Je kunt kiezen voor zwart-grijs voor een chique uitstraling, of bijvoorbeeld een sportieve look met een rood-zwart lederen bekleding.

 

 

Comfort

Dankzij het ergonomische ontwerp van de gamestoelen van Podobrace, zit je ook tijdens lange game-marathons comfortabel en verantwoord. De stoel is door middel van het gasveersysteem traploos in hoogte verstelbaar van 43 tot 51 cm. De stoel is daardoor het meest geschikt voor personen vanaf 1.65m. Met de knop aan de onderzijde kun je de weerstand van het kantelmechanisme instellen.

De kantelfunctie zorgt ervoor dat je lichaam tijdens het zitten blijft bewegen. Dit stimuleert de bloedcirculatie en dus de zuurstoftoevoer naar je hersenen. Daardoor blijf je je ook tijdens een lange werk- of gamesessie geconcentreerd. De kantelweerstand is goed ingesteld wanneer de stoel soepel – maar niet te snel - naar achteren kantelt wanneer je je armen laat hangen, en weer naar voren komt wanneer je je armen ook naar voren beweegt. De rugleuning is tot 150 graden kantelbaar (bijna tot ligpositie). De armleuningen zijn zowel in hoogte verstelbaar als draaibaar naar links en rechts en instelbaar naar voor of achter. De stoelen met kantelfunctie en verstelbare armleuningen bevatten tevens een afneembaar hoofdkussen en lendenkussen.

 

Hoogte instelbaar

Gamestoelen zijn altijd in hoogte verstelbaar maar niet op dezelfde hoogtes. Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen of de mogelijke zithoogtes van een gamestoel bij jouw lichaamslengte passen. Wanneer je zit, met je voeten op de grond, moet je knie een hoek van 90 graden maken.

 

Check het maximaal draagvermogen van de gamestoel

Niet elke stoel heeft hetzelfde draagvermogen. Wanneer je een stoel overbelast, kan dat gevolgen hebben voor de werking van de gasveer en kan de stoel stuk gaan. De gamestoelen van Podobrace kunnen allen een gewicht tot maximaal 150 kg dragen.

 

Past de gamestoel onder je bureau?

Het klinkt als een open deur, maar het is zeer belangrijk om te checken of je gamestoel onder je bureau past. Zeker wanneer je met een toetsenbord en muis aan het gamen bent, is rechtop zitten ontzettend belangrijk. Let dus goed op dat de armleuningen van de stoel onder het bureau passen wanneer je de juiste zithoogte hebt ingesteld. Tel de hoogte van de armleuning op bij de zithoogte die bij jou past. Meet vervolgens de hoogte van je bureau op tot aan de onderzijde van het tafelblad. Zo weet je of de bureaustoel onder jouw bureau past.

 

Kwaliteit

Als je kijkt naar de kwaliteit van de gamestoelen dan zul je zien dat er grote verschillen zijn.  De goedkopere varianten lijken misschien wel aanlokkelijk om te kopen maar zijn veelal gemaakt van zwakke plastic onderdelen en slecht namaakleer. Dit is helemaal niet bevorderlijk voor jouw ultieme gamebeleving.  Bij Podobrace zijn de stoelen van gemaakt van chrome en bekleed met PU-leer. Wij garanderen de beste prijs voor een waanzinnig goede kwaliteit. Na het lezen van deze tips kun je natuurlijk niet wachten om een gamestoel aan te schaffen! Bij Podobrace hebben we verschillende soorten gamestoelen in diverse uitvoeringen en kleuren. Wacht niet langer en geniet van jouw urenlange gamesessies!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen